Fotograf:
Norges sjømatrådSaltbakt torsk med basilikumsaus inneholder
76 Kalorier,
4 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Saltbakt torsk med basilikumsaus har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Saltbakt torsk med basilikumsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Saltbakt torsk med basilikumsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 75.79 | 502.85 | Kcal |
Protein | 6.81 | 45.18 | gram |
Karbohydrat | 4.28 | 28.40 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 4.25 | gram |
Fett | 2.79 | 18.51 | gram |
Mettet fett | 1.35 | 8.96 | gram |
Alkohol | 0.72 % | | | |
Salt | 7.43 | 49.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.78 | Kr 44.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 654 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 150 C. Rens evnt. fisken og skjær i fire stykker. Legg dem på en seng av havsalt og skinnsiden ned i langpannen. Bakes i ovnen ca 8 minutter. Legges over på bakeplate med skinnsiden opp. Salt og pepre lett og pensle med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering.
Til sausen has sjalottløk i smør i en kjele. La den surre noen minutter, men skal ikke ta farge. Tilsett kraft, hvitvin, hakket hvitløk. La alt få koke godt sammen. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper. Ha sausen i en hurtigmikser og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett fløteskvetten. Varm sausen godt opp under visping.
Fordel oliven og paprikahakk midt på fire tallerkener. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinke pent på til slutt. Serveres med nykokte poteter eller pasta.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 11591)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-05
Oppdatert dato:2003-05-05
Lesere:
4609 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift