Sildegryn fra Vesterålen inneholder
83 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Sildegryn fra Vesterålen har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sildegryn fra Vesterålen er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
7478 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sildegryn fra Vesterålen!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 82.94 | 779.64 | Kcal |
Protein | 4.81 | 45.21 | gram |
Karbohydrat | 5.56 | 52.26 | gram |
Kostfiber | 1.02 | 9.59 | gram |
Fett | 4.38 | 41.17 | gram |
Mettet fett | 1.05 | 9.87 | gram |
Salt | 0.58 | 5.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.36 | Kr 22.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 760 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sildegryn ble mye brukt under 2. verdenskrig. Nå ser det ut til at folk igjen har fått smaken på denne gode og rimelige middagsretten som både varmer og metter med flatbrød til.
Kok grynene ca 30 minutter i vann, og ha i løk og grønnsakene som er delt i staver. La dette koke litt før potetene som er renset og skåret i terninger, has i. Når det hele holder på å jevne seg, har man i sildebitene, Fleskesvoren tas opp, og suppen smakes til med salt hvis det er nødvendig. Et timiandryss setter sluttstreken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13828)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift