Fotograf:
Matprat.no
Potet og purreløksuppe, servert med sprøstekt spek inneholder
73 Kalorier,
2 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Potet og purreløksuppe, servert med sprøstekt spek har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potet og purreløksuppe, servert med sprøstekt spek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5364 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potet og purreløksuppe. servert med sprøstekt spek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.22 | 458.91 | Kcal |
Protein | 3.04 | 19.05 | gram |
Karbohydrat | 2.03 | 12.72 | gram |
Kostfiber | 2.26 | 14.16 | gram |
Fett | 5.38 | 33.72 | gram |
Mettet fett | 2.35 | 14.73 | gram |
Salt | 1.31 | 8.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.78 | Kr 29.96 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 254 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Potetene skrelles, og legges i vann for koking. Purren snittes på langs og vaskes godt. Skjær det grønne av, og kutt opp det hvite i skiver, og kok sammen med potetene. Legg det grønne fra purren til side så lenge.
Poteter og det hvite på purren kokes til det er helt mørt. Sil av væsken. Kjør så potetene og purren i food-processor til det er glatt og fint. Forvell den grønne delen av purren i kokende lettsaltet vann til det har fått en fin grønnfarge, og er mørt. (Ikke kok for lenge, for da blir det brunt og ikke grønt).
Hell så den glatte potet og purreløkpuréen tilbake i kjelen, tilsett fløte og kraft, slik at suppa får en fin og ikke for tynn konsistens.
Kjør så det grønne i food-processor til det er glatt, og bland dette sammen med resten av suppa like før servering.
Fennikelen deles på langs i strimler og vaskes. Skjær squash og paprika i strimler, ca 8-10 cm lange. Forvell grønnsakene lett i kokende vann, og avkjøl
Legg tre skiver med spekeksinke etter hverandre på benken Legg strimlene med grønnsaker oppå, og rull sammen til en ”pølse”, slik at grønnsakene stikker ut på hver side.
Varm stekepanna til medium varme, og stek rullene med spekeskinke og grønnsaker til de er gyldne. Del dem i to på midten, og de er klare til å anrettes i suppa.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 16303)
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2003-11-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift