Sjokoladefondant med marinerte kirsebær



Sjokoladefondant med marinerte kirsebær oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Sjokoladefondant er en himmelsk munnfull med varm flytende sjokolade og er en perfekt avslutning på et herlig måltid. Steker du sjokoladefondanten i høye stettglass ser det flott ut ved servering.

Oppskriften inneholder 336 Kalorier, 26 g Karbo, 5 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladefondant med marinerte kirsebær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2dlkirsebær frosne eller hermetiske
1dlsøt likør f eks kirsch
85grsmør
100grmørk sjokolade, 70% kakao
2stkegg
1stkeggeplomme
50grsukker
50grhvetemel
4sscrème fraîche orginal, 35 %




Næringsdeklarasjon for Sjokoladefondant med marinerte kirsebær!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier335.62508.36Kcal
Protein5.298.01gram
Karbohydrat25.8439.14gram
Kostfiber1.362.06gram
Fett23.1335.04gram
Mettet fett13.5220.48gram
Alkohol0.03 %
Salt0.240.37gram
Pris på oppskriftenKr 6.30Kr 9.54Kroner
Hele oppskriften veier606 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kirsebærene gis et raskt oppkok i likøren og trekkes av varmen. La bærene ligge i likøren å trekke i noen timer før servering.
Smelt smør og sjokolade i mikro eller over vannbad .
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen smelter av dampen fra det kokende vannet.
Pisk egg, eggeplomme og sukker til eggedosis.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og siktet hvetemel under forsiktig omrøring. Sjokolademassen helles over i 4 små glass som tåler høy varme eller amerikanske muffinsformer. Stekes ved 180 ºC i ca. 13 – 15 minutter, til sjokolademassen er stivnet på sidene, men flytende inni.
Server fondanten varm med marinertekirsebær og crème fraîche. Husk! Her er det gjestene som skal vente på desserten.

Tips:
Sjokolade fondanten kan gjøres i stand dagen i forveien eller noen timer før. Dekk til glassene med plastfilm og la de stå kaldt. Sett glassene i romtemperatur i ca. en halv time før de settes inn i stekeovnen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30563)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-08
Oppdatert dato:2013-08-08
Lesere: 2089 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Coffee lungo & chocolate fondants with coffee custard.Coffee lungo & chocolate fondants with coffee.
Denne retten har 262 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamell- og sjokoladepai.Karamell- og sjokoladepai.
Denne retten har 439,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamell-sjokoladeterte 1.Karamell-sjokoladeterte 1.
Denne retten har 440,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolademousse med jordbærsaus.Hvit sjokolademousse med jordbærsaus.
Denne retten har 227,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant varm.Sjokoladefondant varm.
Denne retten har 433,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flytende sjokolade og appelsinpudding.Flytende sjokolade og appelsinpudding.
Denne retten har 284,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladedessert i fire lag.Sjokoladedessert i fire lag.
Denne retten har 409,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladesufflé 2.Sjokoladesufflé 2.
Denne retten har 328,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamell-sjokoladeterte.Karamell-sjokoladeterte.
Denne retten har 423,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousse 10.Sjokolademousse 10.
Denne retten har 337,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant.Sjokoladefondant.
Denne retten har 530,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 40,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mokkamousse 2.Mokkamousse 2.
Denne retten har 312,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløt espressoterte.Bløt espressoterte.
Denne retten har 402,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladebombe 1.Sjokoladebombe 1.
Denne retten har 309,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Melkesjokolademousse.Melkesjokolademousse.
Denne retten har 437,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.