Sjokoladedessert i fire lag



Sjokoladedessert i fire lag oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
Avansert dessert med både brownie, mousse og krem.

Oppskriften inneholder 410 Kalorier, 27 g Karbo, 5 g Protein og 31 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladedessert i fire lag er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2020 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Browniebunn

150grusaltet smør
2,75dlsukker
1,5dlkakaopulver
0,5tssalt
1tsDr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2stkegg
1dlhvetemel
0,5tspeppermyntearomaIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Mørk sjokolademousse:

150grmørk sjokolade 70 %
2,75dlfløte
1tsDr. Oetker Gelatinpulver
1sskaldt vann

Melkesjokolademousse

150grmelkesjokolade
2,75dlfløte
1tsDr. Oetker Gelatinpulver
1sskaldt vann

Hvit sjokoladekrem:

70grhvit sjokolade
3dlfløte

Dekor

Dr. Oetker Black & Gold




Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladedessert i fire lag med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier409.741 282.57Kcal
Protein4.6714.62gram
Karbohydrat27.4685.96gram
Kostfiber1.745.45gram
Fett30.8696.60gram
Mettet fett19.0659.66gram
Salt0.270.85gram
Pris på oppskriftenKr 7.25Kr 22.69Kr .-
Hele oppskriften veier1 878 totalt313 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo26,8 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Brownie:
Sett stekeovnen på 160° C. Smør en form, ca 20x20 cm, med smør og dekk med bakepapir.

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett og bland inn sukker, kakao, salt og vaniljesukker. Bland forsiktig inn ett og ett egg. Tilslutt vendes hvetemel og aroma inn i røren, bland til røren blir jevn.

Fordel røren i formen og stek midt i stekeovnen i ca. 25 minutter. Test med en bakepinne om kaken er ferdig. La kaken avkjøles før den tas ut av formen. Hvelv ut kaken, ta av bakepairet og stikk ut 6 sirkler med ca. 6 cm i diameter. Sett på en høy krage av bakepapir rundt hver sirkel.

Mørk sjokolademousse:
Smelt sjokoladen sammen med 1 1/4 dl fløte over vannbad. Legg gelatinet i en skål med 1 ss kaldt vann i 5-10 minutter. Sett så skålen med gelatin over vannbad så alt løser seg opp. Hell det i den smeltede sjokoladen. Bland det sammen og la det avkjøles til romtemperatur. Pisk resten av fløten stiv og bland med sjokoladen. Hell sjokolademoussen over browniene med bakepairkragene og la det sette seg i kjøleskap i 15-20 minutter.

Melkesjokolademousse:
Tilbered melkesjokolademoussen på samme måte som den mørke sjokolademoussen. Hell den over det første laget med mousse og la det stivne i kjøleskap i minimum fire timer eller over natten.

Hvit sjokoladekrem og dekor:
Varm opp fløten i en kassserolle, bryt opp den hvite sjokoladen og legg den i. Må ikke koke. Rør rundt til alt har smeltet og la den avkjøles i kjøleskapet, gjerne over natten. Pisk opp sjokoladekremen før servering. Ta forsiktig av kragene på de avkjølte dessertene og sprøyt den hvite sjokoladekremen på toppen. Dekorer med Black & Gold strøssel.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 33831)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Dessert
Innlagt dato:2018-04-03
Oppdatert dato:2018-04-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokolademousse 10.Sjokolademousse 10.
Denne retten har 337,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rå sjokoladepai.Rå sjokoladepai.
Denne retten har 465,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant til 8.Sjokoladefondant til 8.
Denne retten har 257,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant med marinerte kirsebær.Sjokoladefondant med marinerte kirsebær.
Denne retten har 336,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousseterte 2.Sjokolademousseterte 2.
Denne retten har 269,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeterte 2.Sjokoladeterte 2.
Denne retten har 350,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamell-sjokoladeterte 1.Karamell-sjokoladeterte 1.
Denne retten har 441,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant i appelsinskall 2.Sjokoladefondant i appelsinskall 2.
Denne retten har 161,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolademousse med jordbærsaus.Hvit sjokolademousse med jordbærsaus.
Denne retten har 227,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flytende sjokolade og appelsinpudding.Flytende sjokolade og appelsinpudding.
Denne retten har 285,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousse fra Valencia.Sjokolademousse fra Valencia.
Denne retten har 339,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladebombe 1.Sjokoladebombe 1.
Denne retten har 309,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolademousse med solbærsaus.Hvit sjokolademousse med solbærsaus.
Denne retten har 309,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladechantilly.Sjokoladechantilly.
Denne retten har 383,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladepai med nøtter.Sjokoladepai med nøtter.
Denne retten har 429,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.