Fotograf:
Matprat.no
Dette er en litt mer eksklusiv sjokoladedessert. Den tar tid men er verdt det. Parfait skal fryses og må derfor lages i god tid før den skal serveres. Oppskriften inneholder
267 Kalorier,
41 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit sjokolade- og limeparfait er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6987 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvit sjokolade- og limeparfait!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 267.47 | 423.42 | Kcal |
Protein | 3.27 | 5.18 | gram |
Karbohydrat | 40.85 | 64.67 | gram |
Kostfiber | 1.26 | 1.99 | gram |
Fett | 9.83 | 15.56 | gram |
Mettet fett | 5.73 | 9.07 | gram |
Salt | 0.05 | 0.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.55 | Kr 8.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 266 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kremmerhus:
1. Bruk 4 overhead-ark til kremmerhus. Lag formene først. Klipp arkene i to, lag kremerhus og fest godt med tape. Sett formene i for eksempel en eggekartong så de står støtt.
2. Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele, og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring;
3. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter, klem ut vannet og ha dem over i kjelen. Rør godt. Hell alt over i en bolle og pisk til det er romtemperert, bruk gjerne miksmaster.
4. Brekk sjokoladen i biter og ha den over i en liten bolle. Sett denne i en kjele med vann og smelt sjokoladen ved middels varm temperatur.
5. Visp fløten til myk krem.
6. Eggeblandingen og sjokoladen bør ha lik temperatur når det blandes. Hell sjokoladen i eggeblandingen, rør sammen og vend inn kremen forsiktig til slutt. Fyll massen kremerhusene og frys dem.
7. Ta ut parfaiten noen minutter før den skal anrettes slikt at den lett slipper formene.
Morellkompott:
1. Ha vann, kanelstang, sukker, sitronskall og - saft i en kjele og kok opp. La det småkoke på svak varme til det nesten blir til sirup. Tilsett moreller og la alt bli gjennomvarmt.
Dekorkjeks:
1. Bland sammen hvetemel, melis og kakao. Tilsett sammenpisket egg og smør og elt sammen til en tykk røre/deig.
2. Legg bakepapir på stekebrettet. Smør røren/deigen utover i et tynt lag. Legg et lag bakepapir over og stek kjeksen ved 160 oC ca. 5 minutter.
3. Ta ut brettet. Skjær/marker trekanter og stikk ut/marker tre sirkler i hver trekant. Stek videre til kjeksen er lys brun og sprø.
4. Form kjeksen til en bølge mens den ennå er varm.
Anrett desserten slik:
Legg et par spiseskjeer lun morellkompott i bunnen av en skål eller på en asjett.
Sett parfaiten på og dekorer med kjeks til slutt.
Til denne desserten trenger du små rørformer for å anrette den som på bildet. Andre småformer kan også brukes, men de bør være uten bunn. Former med bunn gjør det vanskeligere å få desserten ut av formen. Evt. kan desserten spises rett ut av en pen porsjonsform.
Tips:
* Kjeksen kan selvfølgelig utformes på andre måter.
* Ved å koke opp egg og fløte unngår du iskrystaller ved frysing.
* Kjeksen kan oppbevares i tett boks et par uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 17061)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-02-14
Oppdatert dato:2004-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift