Smakfull eggeloff m/ hvitløk inneholder
233 Kalorier,
39 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Smakfull eggeloff m/ hvitløk har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smakfull eggeloff m/ hvitløk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4545 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Smakfull eggeloff m/ hvitløk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 232.92 | 3 366.72 | 70.14 | Kcal |
Protein | 8.36 | 120.84 | 2.52 | gram |
Karbohydrat | 38.59 | 557.80 | 11.62 | gram |
Kostfiber | 2.85 | 41.20 | 0.86 | gram |
Fett | 4.38 | 63.31 | 1.32 | gram |
Mettet fett | 2.23 | 32.23 | 0.67 | gram |
Salt | 1.09 | 15.69 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.02 | Kr 29.20 | Kr 0.61 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 445 totalt | 1 445 pr porsj | 30 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 48
skiver
Deilig loff med mild smak av hvitløk. Som en variasjon kan du tilsette hakket persille eller soltørkede tomater.
Slik gjør du
Del opp hvitløken i fedd. Ha dem i kokende lettsaltet vann og forvell dem i 5 min. Slå bort kokevannet og skrell feddene
Ha hvitløkfeddene i lettmelken og la dem trekke i melken på svak varme til hvitløken er myk,ca. 10-15 min. Kjør hvitløksmelken i hurtigmikser (eller gni gjennom sikt). Tilsett smøret, rør om til det har smeltet og avkjøl. (37 gr. hvis fersk gjær, 40-45 gr. hvis tørrgjær.)
Bland halvparten av melet med salt, sukker (og eventuelt tørrgjær)
Hvis du bruker fersk gjær smuldres denne opp og løses i litt av deigvæsken
Bland deigvæsken og melblandingen. Tilsett egget. Rør sammen og rør inn resten av melet litt etter litt. Når deigen er fast nok til å få ut av bollen tas den ut på bakebordet der resten av melet knas inn.
Kna deigen smidig. Legg i en bolle. Dekk m/fuktet klede. La heve i 30 min.
Kna deigen smidig igjen og bak ut 2-3 loffer. Etterhev på plate under fuktet klede i 30 min.
Skjær 4-5 langsgående snitt i loffene. Pensle med lunkent vann, dryss havsalt og eventuelt finhakket hvitløk over.
Stek ved 200 grader på nederste rille i ca. 45 min til brødene har fått pen farge, og du får en hul lyd når du banker på undersiden. Avkjøl på rist.
Kilde:
Karen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1335)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-08
Oppdatert dato:2002-09-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift