Sopp-courgette-ragout med tomatris





Sopp-courgette-ragout med tomatris inneholder 51 Kalorier, 6 g Karbo, 2 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Sopp-courgette-ragout med tomatris har beregnet å ha følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sopp-courgette-ragout med tomatris er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkløk
Ca 1,5feddhvitløk
Olivenolje
200grlangkornede, brune ris
3dlvann
0,5stksitron, usprøytet
1boks(er)flådde og hakkede tomater
500grcourgetter
500grsopp (champignon og/eller kantareller, østershatte ...)
2bunt(er)purreløk
1,5dlgrønnsaksbuljong (gjerne av terning eller pulver)
2dlcreme fraîche


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sopp-courgette-ragout med tomatris!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier51.18545.55Kcal
Protein1.8419.61gram
Karbohydrat5.8662.46gram
Kostfiber1.8219.40gram
Fett1.8619.83gram
Mettet fett0.9910.55gram
Salt0.040.38gram
Pris på oppskriftenKr 3.92Kr 41.78Kroner
Hele oppskriften veier4 264 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og hakk det ene løk og hvitløket fint. Svisj dem lett i litt olje i en gryte. Tilsett ris, (kokende) vann og salt og bring det hele i kok. La det koke under lokk for svak varme i ca. 30 min.

Imens risene koker, skjæres skallen papirtyndt av sitronen. Skallen snittes i ganske tynne strimler. Press saften av sitronen. Soppene renses og skjæres i mindre stykker, som dryppes med sitronsaften. Courgettene skylles, tørkes og skjæres i lillefingertykke staver på ca. 3-4 cm. Den andre løk snittes fint. Purløkene skylles grundig, dryppes tørre og snittes eller klippes fint.

Når risene har kokt 30 min., røres tomatene i med en gaffel, og risene koker videre, til de er helt møre, ca. 15 min. Imens varmes en dyp panne opp med litt olje, og soppene svitses, til væsken er vekk. Hell dem i en varm skål og krydre kraftigt med salt og pepper. Ha litt mere olje i pannen og svisj courgettene, til de er lysegrønne og møre, men stadig lett sprø. Hell dem over soppene og krydre med salt og pepper. Bland forsiktig grønnsakene.

Ha litt mere olje på pannen og svisj løken, til det er mørt og gjennomsigtigt. Tilsett buljongen og cremefraichen og kok pannen ut. La sausen koke litt inn og rør så sitronskall og purreløk i. Smak sausen til med salt og pepper og hell den over sopp-courgette-blandingen. Smak på risene, om de har salt nok, og servér så omgående retten - gjerne med en blandet grønn salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21865)
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-02
Oppdatert dato:2006-05-02
Lesere: 3137 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vegetar viltgryte.Vegetar viltgryte.
Denne retten har 68,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quorn og sopp stroganoff.Quorn og sopp stroganoff.
Denne retten har 97,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med sopp 1.Risotto med sopp 1.
Denne retten har 94,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stroganoff med sopp.Stroganoff med sopp.
Denne retten har 119,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.