Fotograf:
Norges sjømatråd
Sprøstekt Norsk laks på skinn med nypotet, nykål og rømmesaus inneholder
150 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Sprøstekt Norsk laks på skinn med nypotet, nykål og rømmesaus har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sprøstekt Norsk laks på skinn med nypotet, nykål og rømmesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5705 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sprøstekt Norsk laks på skinn med nypotet. nykål og rømmesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 150.39 | 813.99 | Kcal |
Protein | 6.54 | 35.40 | gram |
Karbohydrat | 2.87 | 15.53 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 3.84 | gram |
Fett | 12.37 | 66.95 | gram |
Mettet fett | 5.83 | 31.55 | gram |
Salt | 0.53 | 2.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.94 | Kr 48.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 165 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i biter på 150 gr. Stek den med skinnsiden ned slik at skinnet blir sprøtt. Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut den Norske laksen og hold den varm.
Tilsett rømmen i stekepannen. Og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.
Blansjer spisskålen i kokende vann tilsatt salt. Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt.
Kok opp 2 dl vann tilsatt 3 ss smør og varm kålen rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Ha nypotetene i en bakk og bland godt medsitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 gr i ca 30 min. Del nypoteter i to dersom de er store.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23373)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-03
Oppdatert dato:2007-02-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift