Stekt villand med kumquats



Stekt villand med kumquats inneholder 339 Kalorier, 2 g Karbo, 11 g Protein og 32 g Fett pr 100 gr
Stekt villand med kumquats har beregnet å ha følgende allergener Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt villand med kumquats er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3994 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkvillender
1tssalt
1krmpepper

Fyll:

0,5stkkanelstang
2stk liteepler, syrlige
Ca 3stkkumquat

Pensling:

0,5stkappelsin, presset saft
1sshonning
1sssmør eller margarin, smeltet
0,5tssalt
1krmpepper

Saus:

0,5stkappelsin skall finstrimlet
1ssvineddik
1sssukker
Ca 0,75ssCampari
0,5stkappelsin, presset saft
1dlsjy
1dlhønsebuljong
Ca 1,5tsmaizena




Næringsdeklarasjon for Stekt villand med kumquats!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier338.603 604.74Kcal
Protein11.16118.81gram
Karbohydrat1.8119.27gram
Kostfiber0.303.19gram
Fett31.76338.12gram
Mettet fett9.1797.62gram
Alkohol0.04 %
Salt0.454.79gram
Pris på oppskriftenKr 12.99Kr 138.29Kroner
Hele oppskriften veier4 258 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,13 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Bind dem eventuelt opp.

Prikk skinnet på fuglene med en nål. Gni dem innvendig med salt og pepper.

Knus kanelstangen. Skrell eplene og skjær dem i båter. Del kumquats i to. Legg alt inn i fuglene. Fest eller sy sammen åpningen. Legg endene med brystet opp i en liten langpanne. Legg eventuelt innmaten på bunnen. Hell på litt vann.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen ved 200 C. Stek fuglene i 45-60 minutter avhengig av fuglenes alder.

Bland sammen appelsinsaft, honning, smeltet matfett, salt og pepper. Pensle fuglene etter halve steketiden med blandingen og deretter ytterligere et par ganger. Kjenn etter med en stekenål i lårdelen om kjøttet er mørt. Pakk fuglene inn i folie.

Spe eventuelt sjyen med vann. Sil sjyen. Kok appelsinskallet ca 5 minutter i litt vann.

Bland vineddik, sukker, Campari eller appelsinsaft i en kjele. Kok til sausen tykner og blir karamellaktig i konsistensen, ca 3-4 minutter. Tilsett sjyen og buljongen. Kok opp. Jevn med maisenna blandet med vann. Bland i appelsinskall eller strø skallet over fuglene. Skjær opp fuglene og legg dem på et varmt serveringsfat. Garner med syltet kumquats (se egenoppskrift: Sylting & Hermetisering).

Server med kokte pressede poteter eller eventuelt dansk rødkålsalat (se egen oppskrift: Salater).

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7996)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 153,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.
Denne retten har 126,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.