Stekt villand med kumquats inneholder
339 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
32 g Fett pr 100 gr
Stekt villand med kumquats har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt villand med kumquats er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3994 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt villand med kumquats!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 338.60 | 3 604.74 | Kcal |
Protein | 11.16 | 118.81 | gram |
Karbohydrat | 1.81 | 19.27 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 3.19 | gram |
Fett | 31.76 | 338.12 | gram |
Mettet fett | 9.17 | 97.62 | gram |
Alkohol | 0.04 % | | | |
Salt | 0.45 | 4.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.99 | Kr 138.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 258 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,13 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klargjør fuglen. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Bind dem eventuelt opp.
Prikk skinnet på fuglene med en nål. Gni dem innvendig med salt og pepper.
Knus kanelstangen. Skrell eplene og skjær dem i båter. Del kumquats i to. Legg alt inn i fuglene. Fest eller sy sammen åpningen. Legg endene med brystet opp i en liten langpanne. Legg eventuelt innmaten på bunnen. Hell på litt vann.
Sett langpannen på nederste rille i ovnen ved 200 C. Stek fuglene i 45-60 minutter avhengig av fuglenes alder.
Bland sammen appelsinsaft, honning, smeltet matfett, salt og pepper. Pensle fuglene etter halve steketiden med blandingen og deretter ytterligere et par ganger. Kjenn etter med en stekenål i lårdelen om kjøttet er mørt. Pakk fuglene inn i folie.
Spe eventuelt sjyen med vann. Sil sjyen. Kok appelsinskallet ca 5 minutter i litt vann.
Bland vineddik, sukker, Campari eller appelsinsaft i en kjele. Kok til sausen tykner og blir karamellaktig i konsistensen, ca 3-4 minutter. Tilsett sjyen og buljongen. Kok opp. Jevn med maisenna blandet med vann. Bland i appelsinskall eller strø skallet over fuglene. Skjær opp fuglene og legg dem på et varmt serveringsfat. Garner med syltet kumquats (se egenoppskrift: Sylting & Hermetisering).
Server med kokte pressede poteter eller eventuelt dansk rødkålsalat (se egen oppskrift: Salater).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7996)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift