Svenske fastelavensboller inneholder
319 Kalorier,
34 g Karbo,
8 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Svenske fastelavensboller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svenske fastelavensboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
12611 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Svenske fastelavensboller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 318.60 | 6 273.04 | 522.75 | Kcal |
Protein | 7.56 | 148.85 | 12.40 | gram |
Karbohydrat | 34.43 | 677.91 | 56.49 | gram |
Kostfiber | 2.69 | 52.96 | 4.41 | gram |
Fett | 16.14 | 317.79 | 26.48 | gram |
Mettet fett | 7.38 | 145.31 | 12.11 | gram |
Salt | 0.27 | 5.24 | 0.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.20 | Kr 63.01 | Kr 5.25 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 969 totalt | 1 969 pr porsj | 164 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
boller
Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, og varm opp til ca 37 'C. Smuldre gjæren i deigvæsken og rør godt.Tilsett salt, sukker og egg. Tilsett mesteparten av melet og arbeid til deigen er fast og smidig. La deigen heve i ca 30 minutter.
Legg deigen på melet bakebord og kna den med mer mel om nødvendig. Form runde boller. La dem heve i ca 20 minutter på smurt plate. Pensle dem med vispet egg og stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 5-10 minutter. Bollene avkjøles før de deles i to og fylles.
Fyll 1; Legg en bit marsipan på bolle bunnen sammen med litt vispet kremfløte. Legg på bollelokket og dryss melis over
FyIl 2: Skjær av bolletoppen, ta ut «bollestoffet» fra bollebunnen og bland med hakkede mandler, melk og sukker. Rør forsiktig inn vispet kremfløte og fyll bollen. Legg på lokket og dryss melis på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16307)
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2003-11-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift