Vegetar makisushi med aubergin og koriander





Vegetar makisushi med aubergin og koriander oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Sushi i India er for så vidt et nytt fenomen og spådommene var mørke da de første japanske restaurantene fant veien til Mumbai. Indisk mat er godt kokt og rå fisk frister ikke i indisk klima. Det sies i artikler på nett at sushi er stor hit i India, men jeg har verken blitt servert eller sett noen i min krets spise rå fisk i India.

Det var via vår tidligere nabo at minstejenta fikk smaken på sushi før noen andre i familien, og det i en alder av 8 år! Jeg var veldig skeptisk til rå fisk og det var omtrent i 2008 at jeg smakte sushi for første gang, vegetar vel og merke.
Merkelig nok likte jeg smaken med en gang, enda den egentlig er ganske smakløs.
Siden den gang har jeg laget sushi flere ganger. En gang vi var ute og reiste så vi på en take-away sushimeny med aubergine.
Dessverre var kjøkkenet stengt og jeg bestemte meg for å prøve det en gang, det har gått ganske lang tid i mellom og jeg husker ikke engang hvor det var.

I alle fall, her er min nye smaksinvensjon. Jeg hadde en forestilling om at dette bør smake godt, og det gjorde jammen det! Mengde paste kan selvfølgelig reduseres, men jeg synes både koriander og aubergine passet ypperlig her.


Oppskriften inneholder 86 Kalorier, 10 g Karbo, 2 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sesam, Spor-av-sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vegetar makisushi med aubergin og koriander er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
100graubergine
1sskoriander paste
5dlrapsolje til friteringIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2dlsushi ris
3dlvann
0,5tssalt
1tssukker
2sseddik
3stkark med tang
1stkavokado
1stkgulrot

Sushi matte til rulling

Ca 2ssSesamfrø til pynt


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Vegetar makisushi med aubergin og koriander med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier85.72550.3745.86Kcal
Protein1.6010.270.86gram
Karbohydrat10.1565.175.43gram
Kostfiber1.459.310.78gram
Fett3.9825.552.13gram
Mettet fett0.734.690.39gram
Salt1.026.560.55gram
Pris på oppskriftenKr 3.87Kr 24.85Kr 2.07.-
Hele oppskriften veier1 284 totalt642 pr porsj54 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 biter

Del aubergine i fingerlengde staver, mariner i koriander paste og la stå 20-30 minutter. Friter aubergine i varm rapsolje. La oljen renne av på kjøkkenpapir.
Skyll risen og kok opp med salt, når vannet koker inn. La stå i 15 minutter
Bland sukker og eddik. Vend alt over den kokte risen. Bland godt.
Skjær avokado og gulrøtter i lange staver.
Strø sesamfrø på sushi matten og legg på sushi tang. Klem risen utover på tangen, la 1 cm være ledig i kantene.
Legg aubergine staver, avokado og gulrøtter i lag. Rull sammen og la stå i et par minutter før du deler i sushi skiver.
Servere med tradisjonelt tilbehør; soya saus, syltet ingefær og wasabi.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32826)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Innlagt dato:2017-01-13
Oppdatert dato:2017-01-13
Lesere: 986 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vegetar makisushi med aubergin og koriander.Vegetar makisushi med aubergin og koriander.
Denne retten har 85,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.