Zarzuela inneholder
75 Kalorier,
2 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Zarzuela har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Gluten, Nøtter, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Zarzuela er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Zarzuela!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.99 | 294.37 | Kcal |
Protein | 8.04 | 31.56 | gram |
Karbohydrat | 2.01 | 7.89 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 2.87 | gram |
Fett | 3.47 | 13.62 | gram |
Mettet fett | 0.49 | 1.92 | gram |
Alkohol | 0.30 % | | | |
Salt | 0.47 | 1.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.59 | Kr 41.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 355 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern paven. Knekk klørne med en hammer. Rens fisken, og skjær den i passe stykker.
Skrubb skjellene, og kast dem som ikke er friske eller ikke lukker seg under kaldt vann. Rens og del fisken i passende stykker.
Dypp fiskestykkene og blekksprutringene i krydret mel. Fres dem hurtig i varm olje på begge sider. Rens rekene.
Fres opp løk og 2/3 av hvitløken i 3 min. Tilsett brandy og tenn på med en fyrstikk. Når flammene dør hen, tilsett tomatene, laurbærblad, paprika, chili og buljong.
La retten syde i 5 min. Tilsett skjell, legg på lokk og la det koke 3-5 min til skjellene har åpnet seg.
Ta opp skjellene fra gryta og kast dem som ikke åpner seg.
Legg hummeren og fiskestykkene i en ildfast form. Bland malt mandel med resten av hvitløken og persille, og rør inn sausen.
Hell sausen over retten, og la det putre forsiktig i 5 min. til alt er gjennomvarmt. Tilsett rekene og la retten stå litt til.
Serveres med en grønn salat og varmt, hvitt brød til.
Zarzuela betyr opera ligt eller operette, og denne klassiske fiskeretten er like livlig og fargerik som navnet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3116 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6494)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.