Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Zarzuela oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Zarzuela



Zarzuela inneholder 75 Kalorier, 2 g Karbo, 8 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Zarzuela har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Gluten, Nøtter, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Zarzuela er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stkhummer, kokt
24stkblåskjell, levende eller annen type skjell
1stkbreiflabbhale
225grblekksprutringer
1sshvetemel
6ssolivenolje
12stk storreker
2stk stormilde løk, hakket
4feddhvitløkfedd, presset
2ssbrandy
1boks(er)hakket tomat
2stklaurbærblad
1tspaprika
1stkrød chilipepper, renset og hakket
3dlfiskebuljong
2ssmandler, malte
2ssfrisk, hakket persille
1dashsalt
malt svart pepper




Næringsdeklarasjon for Zarzuela!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74.99294.37Kcal
Protein8.0431.56gram
Karbohydrat2.017.89gram
Kostfiber0.732.87gram
Fett3.4713.62gram
Mettet fett0.491.92gram
Alkohol0.30 %
Salt0.471.84gram
Pris på oppskriftenKr 10.59Kr 41.57Kroner
Hele oppskriften veier2 355 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern paven. Knekk klørne med en hammer. Rens fisken, og skjær den i passe stykker.

Skrubb skjellene, og kast dem som ikke er friske eller ikke lukker seg under kaldt vann. Rens og del fisken i passende stykker.

Dypp fiskestykkene og blekksprutringene i krydret mel. Fres dem hurtig i varm olje på begge sider. Rens rekene.

Fres opp løk og 2/3 av hvitløken i 3 min. Tilsett brandy og tenn på med en fyrstikk. Når flammene dør hen, tilsett tomatene, laurbærblad, paprika, chili og buljong.

La retten syde i 5 min. Tilsett skjell, legg på lokk og la det koke 3-5 min til skjellene har åpnet seg.

Ta opp skjellene fra gryta og kast dem som ikke åpner seg.

Legg hummeren og fiskestykkene i en ildfast form. Bland malt mandel med resten av hvitløken og persille, og rør inn sausen.

Hell sausen over retten, og la det putre forsiktig i 5 min. til alt er gjennomvarmt. Tilsett rekene og la retten stå litt til.

Serveres med en grønn salat og varmt, hvitt brød til.

Zarzuela betyr opera ligt eller operette, og denne klassiske fiskeretten er like livlig og fargerik som navnet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6494)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Lesere: 3029 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.