Lavkarbodiett er fortsatt populær og det dukker opp noen spørsmål og meninger om dette her og der hos meg. Men jeg har nå fått samlet alt av informasjon på flere lavkarbosider hvor alle får svar på sine spørsmål.
Her er info om selve dietten, hva man kan eller ikke kan spise, oppskrifter for alle anledninger og ett omfattende søk etter oppskrifter.
Litt avhengig av hvor ivrig eller ambisiøs man er, kan man starte på forskjellige nivåer med denne dietten. Men skal en forandre mye på kostholdet fort, må man ta en sjekk hos lege først.
Hva er lavkarbo?
Lavkarbo er en diett som på en enkel måte sier at du spiser mindre karbohydrater og mer protein og fett, og da vil teoretisk kroppen begynne å bruke fett som energi. Det er flere forskjellige grader av denne dietten og flere forskjellige navn, men alt i alt er det å redusere inntak av karbo, sukker, pasta, mel ol, samt istedenfor spise mer fett og proteiner, kjøtt, fisk og rene grønnsaker ++.
Mange studier viser at en lavkarbodiett sørger for vektnedgang og bedre helse, men lavkarbo er fortsatt litt kontroversiell blant mange og særlig de som står for de rådene som myndigheter gir.
Her er linker til alle sidene jeg har lagd opp for denne dietten
Og husk at det hele tiden kommer til nye oppskrifter når jeg beregner og publiserer flere.
Startsiden for lavkarbooppskrifter.
Utvidet søk for lavkarbooppskrifter.
Lavkarbo middager
Lavkarbo brød/gjærbakst
Lavkarbo kaker
Lavkarbo desserter
Lavkarbo pizza og pasta
Lavkarbo forretter
Lavkarbo tilbehør
Lavkarbo supper
Lavkarbo salat
Lavkarbo pålegg
Lavkarbo grillmat
Lavkarbo gryteretter
Lavkarbo stekte retter
I tillegg har jeg tatt med ett par av de ultimate lavkarborettene, både frokost, lunsj, middag og dessert + noe bakst.
Ekte rekesalat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2015Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g hermetiske reker
1 liten boks asparges i biter
2 kokte gulerøtter i terninger
2 hardkokte egg i biter
1 strimlet salathode
1 liten boks sjampinjong i biter
2 dl majones
1 dl rømme
Hjemmelagd rekesalat til halv pris. Husk å la både reker, sjampinjong og asparges renne av skikkelig før det blandes. Vi tabbet oss ut litt her, da for eksempel asparges på boks er saftige greier.Fremgangsmåte
Bland dressingen og rør alt det andre inn forsiktig.
Brukes som pålegg eller som en liten smårett/tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lavkarbo sjokoladekjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2011Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
50 g mandelmel
50 g FiberFin
30 g kakao
3/4 ts hornsalt
3/4 ts salt
150 g Sukrin
2 egg
25-30 g smør eller Cocosa
1 ts vaniljepulver
Disse glutenfrie og sukkerfrie sjokoladekjeksene kan nytes av alle.Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter egg og smør/Cocosa. Kjøres i maskinen til alt er godt blandet.
Legg bakepapir på en bakeplate. Deigen blir ganske klissete, så bruk to skjeer og legg små klatter på bakeplaten. Eventuelt lag små kuler som du trykker lett flate.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
148,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lavkarborundstykker med mandelmel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
50 g mandelmel
50 g linfrø
30 g solsikkekjerner
50 g fibrex
10 g FiberFin
1 dl (100 g) fløte
55 g rømme
3 små egg
125 g revet ost
100 g smør
10 g fiberhusk
2 ts bakepulver
Er OK:
Deilige rundstykker helt uten hvetemelFremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene. Deigen blir litt myk, så bruk enten muffinsformer eller muffinsbakeplate i teflon som er godt smurt.
Stekes i 12-15 minutter ved 180 grader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
351,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fleskepannekaker fra Kvia gård
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BondelagetBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ca 250g salt flesk
3 egg
6 dl melk
¼ ts salt
2 dl hvetemel
2 ss gressløk
Fleskepannekaker er en tradisjonsrett her i Norge. Vår versjon ble lagd med bacon, men fyldige greier for det.
Om en er vant med søte pannekaker, så blir dette tunge greier, men er faktisk bedre enn det høres ut.
Er det vanskelig å snu pannekaka, så la den bare steke gjennom før den brettes og legges på tallerken.
Jeg vil og anbefale 1 dl mer hvetemel og ett ekstra egg.Fremgangsmåte
Visp saman egg, melk og salt. Visp inn melet og tilsett gressløk. La røra svelle ½ time. Steik flesket. Legg flesk på eit fat og ta vare på fettet.
Legg ¼ av fleskebitane utover panna. Ha på 1 ts fleskefett og hell ¼ av røra over. Steikes på svak varme. Snu dei forsiktig. Pannekakene skal så vidt gjennomsteikes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølseomelett
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
GildeIngredienser
3 stk Gilde grillpølse
6 stk egg
6 ss melk
2 stk klype salt
Finhakket purre/ gressløk
Fremgangsmåte
Del pølsene i tynne skiver og fres dem i litt smør. Pisk egg, melk og salt godt og hell blandingen i en stekepanne.
La blandingen stivne litt før du har i pølser og purre. La omeletten bli gylden, server med godt brød og smør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingboller med aïoli-dipp
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
300 g kyllingkjøttdeig
2 ss strøkavring
1 ts salt
¼ ts malt chilipepper
¾ krm malt kanel
1 stk. egg
2 ss vann
trespidd som har ligget i vann
Hjemmelaget majones:
2 stk. eggeplomme
¼ ts salt
½ ss sitronsaft
¼ ts kvernet pepper
Aïoli:
½ ts sennep
1 dl olje
2 dl hjemmelaget majones
2 båt presset hvitløk
Fremgangsmåte
1. Bland kjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, chilipepper, kanel, egg og vann. Bland godt.
2. Form deigen til små boller og træ dem på spidd.
3. Varm olje i en panne. Brun kjøttbollene i stekepannen og la dem ettersteke på svak varme.
Lag en frisk salat av for eksempel agurk, tomat, paprika, mais, og oliven.
Hjemmelaget majones:
1. Kjør eggeplommer og salt i en hurtigmikser til tykk konsistens.
2. Ha i krydder og sitronsaft.
3. Spe litt etter litt med oljen under omrøring.
4. Smak til majonesen med salt og kvernet pepper.
Aïoli
Bland ingrediensene godt sammen. Denne hvitløkduftende varianten av majones får man i hele middelhavsområdet. Den kalles også Provençe-smør.
Kyllingbollene serveres med salat, aïoli og ristet brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
390,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
38,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinfromasj med sukrin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2017Denne retten tar ca
20 min + kjøling å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
6 plater gelatin
1/2 dl kokende vann
3 egg
6 ss Sukrin/SukrinMelis
3 dl kremfløte
1 appelsin, saft og revet skall
Imponer dine gjester på en enkel måte.Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter.
Visp egg og Sukrin til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften ut av den.
Klem vannet ut av gelatinen, og smelt platene ved å helle over 1/2 dl kokende vann.
Rør den oppløste gelatinen, appelsinsaft og revet appelsinskall forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen.
Hell blandingen over i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver eller revet appelsinskall.
Oppskriften kan selvsagt brukes med annen smakstilsetning enn appelsin. Finn din favorittsmak!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
183,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lavkarbo pizzabunn
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
4 egg
3 ss fløte
3 ss olje
2 dl revet gulost
2 dl pofiber
1 ts bakepulver
3 ts johannesbrødkjernemel
1 ts salt
Denne oppskriften gir 4 pizzabunner i porsjonsstørrelse, og er hentet fra den nyeste boken til Sofie Hexeberg og Birthe Storaker "Frisk med lavkarbo - frokost og lunsj".Fremgangsmåte
Pisk eggene lett sammen med fløte og olje, og rør inn revet ost.
Bland sammen det tørre, og rør det inn i eggeblandingen.
Del deigen i 4, og kjevle eller trykk dem ut til pizzabunner. Bruk gjerne plastfolie over deigen når du kjevler. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Forstek nederst i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.
Legg på fyllet og stek i ca 7 minutter til osten har smeltet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
254,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt ostekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
Bunn:
115 g smør
35 g hvetemel
100 g mandelmel
3 ss Sukrin
2 eggeplommer
Fyll:
250 g kremost, f.eks med smak av mandarin og ananas
3 dl lettrømme
2 1/2 dl SukrinMelis (170 g)
4 egg
1/2 sitron, saft og finrevet skall
Pynt:
Bringebær eller annen type frukt eller bær
Vår variant av den amerikanske ostekaken.Fremgangsmåte
Lag bunnen ved å blande alle ingrediensene i en food processor og fordel deigen i en form, ca 24 cm i diameter. Forstek bunnen i 15 minutter ved 200 grader.
Rør sammen alt fyllet og hell det i den halvstekte bunnen. Stekes ved 150 grader til fyllet er stivt, ca 45 minutter.
Pynt med bær eller frukt. Kaken smaker best når den er lun, men kan også serveres kald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggepanne med brokkoli
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
01.04.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 stk egg
6 ss vann
1 ts salt
½ stk brokkoli , bunt
ca. 100 g revet magerost , (ca. 16% fett)
4 skive spekeskinke
Her er en enkel og god eggepanne med brokkoli. Super hverdagsmat!Fremgangsmåte
1. Pisk sammen egg, vann og salt.
2. Smelt margarin i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli når eggepannen har stivnet noe.
3. Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
Server eggepannen med spekeskinke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lavkarbo-knekkebrød
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
200 g Solsikkefrø
50 g Linfrø
60 g Sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss Fiberhusk
½ -1 ts Salt
2 ts Sukrin
5 dl Vann
Disse knekkebrødene er enkle å lage, har lite karbohydrater og masse smak.Fremgangsmåte
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet.
Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.
La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. Sett ovnen på 160 grader, varmluft
Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).
Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.
Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3077