Brønnkarse



Bilde av Brønnkarse.

Kalorier og Næringsinnhold i Brønnkarse

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 48 kilojoule
Kcal 11 kalorier
Protein 1.9 gram
Karbo 1.8 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 1.5 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram

Notat

Fakta om Brønnkarse.

Brønnkarse (Nasturtium officinale) har en pikant, litt skarp smak, og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat umiddelbart før servering. Brønnkarse er relativt sjelden å finne på markedet i Norge, mens den er ganske vanlig i England og Tyskland. Selges i potte eller avskåret i pakker. Krydderurter er planter hvor blad, stilk eller blomst benyttes til mat eller medisin og har blitt brukt siden tidenes morgen. Vi kjenner til at munkene i middelalderen dyrket urter for medisinsk bruk. Bruksområdet i dag er mest til mat, men i eldre tider mest som medisin. Dill, kruspersille og gressløk har vært de vanligste her i landet, men mange andre spennende krydderurter har etter hvert fått innpass. For å kjenne igjen de forskjellige plantene kan man gni bladene mellom fingrene og den karakteristiske aromaen for planten vil komme frem. Mesteparten av det som omsettes kommer i små potter og selges som ferskt krydder.

Bruksområde for Brønnkarse.

Brønnkarse egner seg best rå og finhakket, feks i salater og supper. Generelt kan krydderurter brukes på mange områder og har ofte som oppgave å gi maten karakter og personlighet. Krydderurtene renses for grove stilker og bladene klippes eller hakkes opp like før bruk og blandes i maten. Mange krydderurter taper smak ved koking og bør derfor tilsettes rett før servering..
Innlagt dato
Oppdatert dato
10.09.2018
Hovedgruppe
Urter. krydder og smakstilsetninger
Undergruppe
Krydderurter og urter
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 6 brukere.
Besøk
8507
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Brønnkarse som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Brønnkarse- og potetsalat3.557,181,741,867,945,77
Grønn gumbo333,151,252,861,854,68
Fransk grønn saus3582,7563,151,391,8810,22
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing3100,883,96,529,2113,91
Sommerens festsalat 13139,1311,815,392,187,63
Brønnkarsemajones3498,853,441,392,7715,15
Bruschetta med julepålegg til juletapas3161,495,077,1820,8710,26
Sandwich med agurk og karrismør3195,98,54,2224,644,98
Brønnkarsesuppe med sitron377,035,131,685,694,65
Aspargessuppe med urter og muffins381,14,182,97,634,01
Kylling og eggkanapé3195,5912,477,6112,667,63
Tea Sandwich327,920,140,855,324,92
Østers Rockefeller3162,0212,424,014,7920,1
Brønnkarsesuppe med appelsin360,172,891,336,44,8
Norsk torsk a la Singapore3140,237,7113,114,0310,92







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Brønnkarse med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Estragon, frisk4461071,75,610,4
Hibiscus15637,280,650,437,41
Lofoten Goma Wakame – sjøgress salat512122,365,8110,6
Dill tørkede blader1059253,14,3619,9655,82
Kjørvel tørket990236,613,923,237,8
Lofoten Gari – syltet ingefær6716,010,203,6
Lupini1552370,929,7436,1740,38
Santa maria Rosmarin økologisk1350322,65154,921
Estragon14423427,222,842,8
Løvetann18844,930,72,79,2
Basilikum tørket10132444,12310
Koriander frø142534517,812,413,1
Toro kapers104250,92,40,4
Persille tørket12763055,526,623,9
Findus basilikum128310,73,11,2

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.