Nise



Kalorier og Næringsinnhold i Nise

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 488 kilojoule
Kcal 115 kalorier
Protein 23.5 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 2.4 gram
Mettet fett 0.4 gram

Notat

Fakta om Nise.

Liten hvalart som forekommer langs kysten vår. Blir opp mot 2 meter lang og veier opp mot 76 kg. Hunnen er tyngre enn hannen.
(Kilde Wikipedia)
Arten er totalfredet i Norge. Forekommer som bifangst i fiskegarn.


Bruksområde for Nise.

På historisk grunnlag ble nisekjøtt brukt på samme måte som annet hvalkjøtt. Kjøttet er forbudt i omsetning idag pga fredningsbestemmelser.
Innlagt dato
Oppdatert dato
16.03.2019
Hovedgruppe
Kjøtt og vilt
Undergruppe
Viltkjøtt
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,5 poeng satt av 10 brukere.
Besøk
11294
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Hval som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Hvalkjøttgryte fra Kåfjord4.2152,059,4714,471,9812,18
Eksotisk hvalgryte51566,289,7114,598,14
Hverdagsgryte av hvalkjøtt4.463,240,910,512,658,34
Hvalkaker4.775,452,3512,111,419
Kinesisk pepperbiff4.597,560,859,5912,068,06
Kvalgryte4.959,140,8810,22,078,46
Hvalbiff3.391,712,1116,321,6113,12
Viltgryte med hvalkjøtt4.4140,298,2514,991,2813,58
Hvalkjøttkaker475,781,1613,742,4710,49
Pepperstek av hval4.8190,6913,6915,081,5712,68
Hvalbiffgryte à la Duckie4.2109,543,58,810,397,52
Hvalskav577,252,297,636,066,29
Hvalbiff stekt som biff598,752,3718,320,8514,63
Hvalbiff med bearnaise2.8143,48815,811,7912,79
Suaussat: (Grønnlandsk suppe)4.339,380,424,753,674,05







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Nise med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.