Ål og pigghå i tomat- og safrangelé



Ål og pigghå i tomat- og safrangelé inneholder 103 Kalorier, 2 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Ål og pigghå i tomat- og safrangelé har beregnet å ha følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ål og pigghå i tomat- og safrangelé er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3208 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
250grlettrøkt ål, skinn- og benfri, kuttet i 2 cm terninger
250grlettrøkt pigghå, skinn og benfri, kuttet i 2 cm terninger
4stktomater, skåldet og kuttet i terninger
1sshakket frisk estragon
4dltomatjuice
2,5dlkraftig hvitvin
Ca 12stksafranfrø
8blad(er)gelatin , bløtlagt og smeltet
1sssalt
0,25tsnykvernet hvit pepper

Vinaigrette:

2stksjalottløk, skrelt og finhakket
2dlhvitvinseddik/1 dl kraftig hvitvin
2stktomater, skåldet og kuttet i terninger
1ssfinhakket frisk timian
6ssolivenolje
1tssalt
0,25tsnykvernet hvit pepper




Næringsdeklarasjon for Ål og pigghå i tomat- og safrangelé!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.31270.74Kcal
Protein5.5014.41gram
Karbohydrat1.513.96gram
Kostfiber0.832.18gram
Fett7.3019.13gram
Mettet fett1.443.77gram
Alkohol1.13 %
Salt1.453.79gram
Pris på oppskriftenKr 10.66Kr 27.94Kroner
Hele oppskriften veier2 097 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo5,84 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(forrett til 8 personer)

Kle en kakeform på 1 ½ liter eller lignende med kjøkkenfilm. Tomatjuice, hvitvin, estragon og safran has i en bolle. Den smeltede gelatinen røres forsiktig i. Legg et lag med pigghå og ål i bunnen av formen. Hell over tomatgelé slik at det dekker. Fortsett slik. Dekk med kjøkkenfilm på toppen. Avkjøl i 10-12 timer.

Lag vinaigrette: Sjalottløken, eddik, hvitvin og timian kokes i 2-3 minutter. Avkjøles. Rør så i oljen og tomatterningene. Ha i salt og pepper.

Når du anretter, skjær geléen med kjøkkenfilm på med et varmt knivblad. Ta av filmen etter at du har lagt geléen på tallerken.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12715)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Flower Sprout med Iberisk pancetta.Flower Sprout med Iberisk pancetta.
Denne retten har 168,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Forrett med Flower Sprout.Forrett med Flower Sprout.
Denne retten har 85,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.