Aubergine-lasagne inneholder
85 Kalorier,
6 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Aubergine-lasagne har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Aubergine-lasagne er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
17282 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Aubergine-lasagne!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.46 | 574.71 | Kcal |
Protein | 2.89 | 19.43 | gram |
Karbohydrat | 6.13 | 41.22 | gram |
Kostfiber | 2.55 | 17.15 | gram |
Fett | 4.92 | 33.09 | gram |
Mettet fett | 2.10 | 14.12 | gram |
Salt | 0.18 | 1.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.55 | Kr 23.87 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 690 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag og strø litt salt mellom hvert lag. La skivene ligge i 1 time, skyll godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Varm 4 ss av oljen i en stor stekepanne, stek aubergineskivene på begge sider og la dem renne av på kjøkkenpapir. Ha resten av oljen i pannen, surr løken i 5 minutter og tilsett tomater, urter, hvitløk, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke under lokk i 30 minutter. Varm ovnen til 200 C.
Smelt i mellomtiden smøret til ostesausen i en kjele, tilsett mel og la det koke i 1 minutt under omrøring. Rør inn melken, litt etter litt. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn sennep og ost. Smak til.
Anrett halvparten av aubergineskivene i en ildfast form og tilsett tomatsausen. Legg tre ark lasagne oppå. Gjenta lagene. Hell ostesausen over o stek lasagnen i 30 minutter. Pynt med salvie og server omgående.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 5938)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-16
Oppdatert dato:2002-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift