Avkokt Gjevingtorsk inneholder
79 Kalorier,
0 g Karbo,
17 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Avkokt Gjevingtorsk har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Avkokt Gjevingtorsk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4840 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Avkokt Gjevingtorsk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.60 | 196.50 | Kcal |
Protein | 17.40 | 43.50 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 1.00 | 2.50 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 0.25 | gram |
Salt | 0.18 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.13 | Kr 30.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 000 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Torsk til koking må være helt fersk. Skivene bær være
omtrent 2 cm tykke for et godt resultat. Litt tykkere nærmere
halen. Vask dem rene for blod. Legg skivene under kaldt
rennende vann en times tid før koking. Da får du hvit, fast
"krølltorsk".
Kok opp rikelig med vann i en vid kjele/fiskekjele.
Tilsett saltet når vannet koker og rør godt i det. Legg i så mange fiskeskiver du tror går med i første
omgang. La dem koke opp, trekke kjelen til side og la skivene trekke til de er gjennomkokt. (5-6 minutter)
Anrett fisken på varmt fat og server straks.
Kok til annen omgang på samme måten.
Her serveres torsken med rykende persillesmør, gode kokte poteter og gulrøtter. Pepperkvern på bordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2514)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift