Bakte poteter m/soppsaus inneholder
135 Kalorier,
10 g Karbo,
3 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Bakte poteter m/soppsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakte poteter m/soppsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4279 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bakte poteter m/soppsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 134.80 | 473.08 | Kcal |
Protein | 3.29 | 11.55 | gram |
Karbohydrat | 9.93 | 34.85 | gram |
Kostfiber | 1.27 | 4.46 | gram |
Fett | 8.82 | 30.95 | gram |
Mettet fett | 5.23 | 18.35 | gram |
Salt | 0.22 | 0.76 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.93 | Kr 17.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 404 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225oC. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:
Hvitløksmør
Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.
Soppsaus
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.
Bacon og ost
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.
Reker
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 315)
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift