Biff i krydret basilikum og østerssaus inneholder
88 Kalorier,
11 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Biff i krydret basilikum og østerssaus har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Biff i krydret basilikum og østerssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 8 lesere
Lesere:
8457 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Biff i krydret basilikum og østerssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.31 | 492.77 | Kcal |
Protein | 8.08 | 45.09 | gram |
Karbohydrat | 11.41 | 63.67 | gram |
Kostfiber | 0.63 | 3.52 | gram |
Fett | 1.01 | 5.64 | gram |
Mettet fett | 0.43 | 2.40 | gram |
Salt | 0.94 | 5.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.92 | Kr 49.77 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 116 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i tynne skiver. Evt legg kjøttet i frysen en time for lettere å skjære tynt. Mariner kjøttet sammen med 1 ss søt soyasaus og 1 ss østerssaus i ca 1 time. I mellomtiden finhakk hvitløk, chili, og den hvite delen av vårløken. Skråkutt den grønne delen av vårløken i 1-2 cm bredde. Skjær gulrot og paprika i strimler, og soppen i kvadrater eller mindre.
Rør sammen vann resten av østerssaus, soyasaus, sukker, og maizena.
Varm olje i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, ingefærpaste, og chili til gylden. Ha i kjøttet og brun det. Tilsett nykvernet pepper. Ha i grønnsaker og sopp sammen med basilikum. Vanlig basilikum duger dersom en ikke får tak i holy eller sweet thai basil, men den er nokså forskjellig i både smak og aroma.
Hold høy varme mens det røres godt. Grønnsakene er ferdig når de fremdeles har litt crunch igjen. Ha tilslutt i vannblandingen og la småkoke noen få minutter over svak varme. Sausen skal være litt fortykket men fremdeles rennende.
Ha i mer vann dersom det blir lite væske, eller litt mer maizena rørt i vann dersom sausen er for tynn.
Serveres med jasminris og finhakket koriander til pynt og en ekstra smak.
Denne retten fungerer også fint uten chili og pepper, men får da et annet utfall. Men god også da. Her gjelder det å følge sin egen gane og smaksløker. Velbekomme!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Endre
(Intern: 26444)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Wok
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-23
Oppdatert dato:2009-09-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift