Fotograf:Bent Raanes Sørensen Det fine med blåskjell er at det kan varieres i det uendelige. Blåskjell i tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn.
Oppskriften inneholder 141 Kalorier, 20 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-skalldyr, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt. Kast de som ikke åpner seg.
Tomatsaus
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje.
Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
Smak til med sukker, salt og kajennepepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser.
Vend inn blåskjell, ruccolasalat og pasta.
Server blåskjellpasta toppet med revet parmesan.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 1706 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32328)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2016-03-19
Oppdatert dato:2016-03-19