Fotograf:
Knut Pettersen
Grillspyd er en av favorittene her hjemme. Og kombinasjonen med fisk og grønnsaker passer fint sammen. Her har vi blandet fisk og diverse grønt på spydet, men fisk kan og grilles separat i en fiskerist.
Og en annen ide er å lage separate spyd med grønnsaker og fisk.
Ved siden av hadde vi potetsalat, men velg det du selv liker (poteter, salat, ris ol) Oppskriften inneholder
121 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Sennep, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blandingsspyd med fisk og grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blandingsspyd med fisk og grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.69 | 902.46 | Kcal |
Protein | 4.99 | 37.31 | gram |
Karbohydrat | 5.91 | 44.19 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 9.27 | gram |
Fett | 8.29 | 61.99 | gram |
Mettet fett | 1.43 | 10.69 | gram |
Salt | 0.34 | 2.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.09 | Kr 38.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 991 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pensle grillristen med olje. Fyr opp grillen uten rist. Når flammene har gitt seg legges risten på.
Samtidig pensles spydene med olje før ingrediensene tres på.
Del fisk og grønnsaker i like store deler uten kanter som stikker ut.
Tre først på en grønnsak på grillspydet. Fiskebitene trykkes hardt på slik at de ikke faller ifra hverandre under grillingen. Snu og behandle spydene forsiktig. Pensle med marinade under grillingen
(Obs! Husk å bruke en marinade for fisk. Mange marinader er for kjøtt og smaker deretter også)
Server med potetsalat og evt en god grønnsakssalat. Eller for eksempel ris ++
Noen grillspydtips.
- Bruk bare fast fisk på grillspyd, ellers faller de ifra hverandre. Annen fisk kan grilles separat i en fiskerist
- Lag egne spyd med fisk og egne med grønnsaker. Bland heller på tallerkenen.
- Bruk en marinade for fisk. Mange er for kjøtt og smaker deretter. Prøv denne for eksempel
- Fisk på grillspyd tres hardt på, da ramler de ikke så fort av. Og bruk gjerne doble spyd av metall.
- Og om man oljer spydet før man trer på fisk, sklir de ferdige fiskestykkene av som en drøm på tallerkenen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 32075)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat
Innlagt dato:2015-07-03
Oppdatert dato:2015-07-03
Lesere:
1578 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift