Fotograf:Dansukker Bountysjokoladekake med all som er godt: sjokoladebunn, karamellfyll og et kremet kokoslag med sjokoladetrekk. Denne bountysjokoladekaken med karamell kommer til å bli en favoritt blant julegodteriet.
Oppskriften inneholder 447 Kalorier, 42 g Karbo, 4 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 180 °C.
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett brun farin, og rør om. Rør inn ett egg om gangen, og sikt inn hvetemel og kakao. Tilsett en klype salt, og rør til en jevn blanding.
Hell sjokoladerøren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Hvis du vil ha firkantede biter, kan du bruke en avlang form på 18 x 25 cm. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
Lag karamellfyllet. Bland alle ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kasserolle. Kok i ca. 25 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C, eller ta en kuleprøve for å sjekke at karamellen er passelig fast.
Legg et bakepapir i bunnen av formen. Plasser så sjokoladebunnen tilbake i formen og hell over karamellrøren. La stivne i kjøleskap mens du gjør klart kokosfyllet.
Bland kokosflak, kokosfløte og lys sirup i en bolle. Stryk kokosfyllet over karamellen, og sett i kjøleskap.
Smelt sjokoladen over vannbad, og stryk den over kaken. Strø over kokos og sett kaken i kjøleskapet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35388)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2020-08-05
Oppdatert dato:2020-08-05