Fotograf:
Brodogkorn.no
Denne sommeren kan du imponere med noe helt nytt til grillmaten. Nemlig cones! Vi har oppskrifter på halvgrove, fine og søte cones.
Fordelene med cones er mange. De er enkle å holde, gode å spise, ser fantastiske ut og ikke minst så kan de fylles med nesten alt du ønsker. Varier mellom halvgrov, fin og søt deig for å tilpasse deigen til innholdet. Oppskriften inneholder
263 Kalorier,
36 g Karbo,
9 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Cones trinn for trinn er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Cones trinn for trinn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 262.78 | 13 153.98 | Kcal |
Protein | 8.54 | 427.49 | gram |
Karbohydrat | 35.56 | 1 780.03 | gram |
Kostfiber | 4.67 | 233.77 | gram |
Fett | 8.56 | 428.49 | gram |
Mettet fett | 3.96 | 198.23 | gram |
Salt | 0.47 | 23.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.98 | Kr 99.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 006 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Til tross for at de ser avanserte ut er de ikke så vanskelige å lage. Klarer du å lage deigen og trille den ut i pølser er du nesten i mål. Her er en liten beskrivelse:
1. Finn frem et stivt ark eller en bit kartong i riktig størrelse. Til fine og søte cones bruker vi ark i A4 størrelse, til halvgrove cones bruker vi A3.
2. Tvinn arket som et kremmerhus og teip endene så det henger godt sammen.
3. Dekk kremmerhuset med aluminiumsfolie på innsiden og utsiden.
4. Spray med formfett eller pensle med olje og tvinn deigpølsene i sirkel rundt kremmerhuset.
5. Stekes med kremmerhuset hele steketiden. Fjern det så snart du tar dem ut fra ovnen, avkjøles på rist.
Tips! Ta gjerne vare på kremmerhusene til en annen gang så slipper du å lage nye.
HALVGROVE CONES:
Fremgangsmåte:
1. Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Pisk inn egget og tilsett sukker og salt. Bland sammen melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt i ca. 5 minutter før du tilsetter smøret i terninger. Elt videre til deigen henger godt sammen og slipper kantene.
2. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå et lunt sted i en times tid.
3. Del deigen i 10 emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.
4. Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
FINE CONES:
Fremgangsmåte:
1. Bland alle ingredienser i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er nok eltet når den er smidig og har en blank overflate.
2. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i ca. 1 time.
3. Del deigen i 16 emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg og pynt med valmue- eller sesamfrø.
4. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
SØTE CONES:
Fremgangsmåte:
1. Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Elt med kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter før du tilsetter smøret i terninger. Elt videre til deigen henger godt sammen og slipper kantene.
2. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå et lunt sted til den blir dobbelt så stor (30–40 minutter).
3. Del deigen i 16 like store deler. Rull ut deigpølser på et melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
4. Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31557)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Innlagt dato:2014-06-30
Oppdatert dato:2014-06-30
Lesere:
1808 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift