Cones trinn for trinn





Cones trinn for trinn oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Denne sommeren kan du imponere med noe helt nytt til grillmaten. Nemlig cones! Vi har oppskrifter på halvgrove, fine og søte cones.
Fordelene med cones er mange. De er enkle å holde, gode å spise, ser fantastiske ut og ikke minst så kan de fylles med nesten alt du ønsker. Varier mellom halvgrov, fin og søt deig for å tilpasse deigen til innholdet.


Oppskriften inneholder 263 Kalorier, 36 g Karbo, 8 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Cones trinn for trinn er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Halvgrove cones

6dlmelk
1pakkegjær
1stkegg
2sssukker
1tssalt
500grhvetemel
150grbyggmel
150grsammalt hvete, grov
200grsammalt hvete, fin
4sssolsikkekjerner
4sslinfrø
125grromtemperert smør i terninger
1stkEgg til pensling

Fine cones:


Ingredienser:

500grhvetemelIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tssukkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
25grsmørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkeggIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5pakkegjærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3,5dlmelkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkEgg til penslingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Valmue- eller sesamfrø til pynt

Søte cones


Ingredienser:

6dlmelkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1pakkegjærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kghvetemelIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5dlsukkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tsmalt kardemommeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grromtemperert smør i terningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkEgg til penslingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse



Næringsdeklarasjon for Cones trinn for trinn!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier262.5113 140.46Kcal
Protein8.48424.48gram
Karbohydrat35.561 780.03gram
Kostfiber4.61230.76gram
Fett8.57428.99gram
Mettet fett4.01200.73gram
Salt0.4824.26gram
Pris på oppskriftenKr 1.98Kr 99.11Kroner
Hele oppskriften veier5 006 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til tross for at de ser avanserte ut er de ikke så vanskelige å lage. Klarer du å lage deigen og trille den ut i pølser er du nesten i mål. Her er en liten beskrivelse:

1. Finn frem et stivt ark eller en bit kartong i riktig størrelse. Til fine og søte cones bruker vi ark i A4 størrelse, til halvgrove cones bruker vi A3.
2. Tvinn arket som et kremmerhus og teip endene så det henger godt sammen.
3. Dekk kremmerhuset med aluminiumsfolie på innsiden og utsiden.
4. Spray med formfett eller pensle med olje og tvinn deigpølsene i sirkel rundt kremmerhuset.
5. Stekes med kremmerhuset hele steketiden. Fjern det så snart du tar dem ut fra ovnen, avkjøles på rist.

Tips! Ta gjerne vare på kremmerhusene til en annen gang så slipper du å lage nye.

HALVGROVE CONES:


Fremgangsmåte:
1. Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Pisk inn egget og tilsett sukker og salt. Bland sammen melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt i ca. 5 minutter før du tilsetter smøret i terninger. Elt videre til deigen henger godt sammen og slipper kantene.

2. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå et lunt sted i en times tid.
3. Del deigen i 10 emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.
4. Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

FINE CONES:

Fremgangsmåte:
1. Bland alle ingredienser i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er nok eltet når den er smidig og har en blank overflate.
2. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i ca. 1 time.
3. Del deigen i 16 emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg og pynt med valmue- eller sesamfrø.
4. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

SØTE CONES:

Fremgangsmåte:
1. Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Elt med kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter før du tilsetter smøret i terninger. Elt videre til deigen henger godt sammen og slipper kantene.
2. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå et lunt sted til den blir dobbelt så stor (30–40 minutter).
3. Del deigen i 16 like store deler. Rull ut deigpølser på et melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (se bilder av fremgangsmåte på venstre side). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
4. Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31557)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Innlagt dato:2014-06-30
Oppdatert dato:2014-06-30
Lesere: 1459 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Cones trinn for trinn.Cones trinn for trinn.
Denne retten har 262,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med røkelaks.Piroger med røkelaks.
Denne retten har 258,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cones med grillet kylling.Cones med grillet kylling.
Denne retten har 128,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baked Siopao Asado (Pork Bun).Baked Siopao Asado (Pork Bun).
Denne retten har 189,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cones med reker.Cones med reker.
Denne retten har 175,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrescones med okserull.Havrescones med okserull.
Denne retten har 224,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cones med søtt fyll.Cones med søtt fyll.
Denne retten har 177,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Empanadas deig.Empanadas deig.
Denne retten har 359,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med spennende fyll.Piroger med spennende fyll.
Denne retten har 172,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.