Fotograf:
Brodogkorn.no
Cones er uten tvil sommerens store hit. Her er en halvgrov versjon fylt med kylling, grillede grønnsaker og aïoli. Bruk deigen som utgangspunkt og fyll med akkurat det du liker best. Oppskriften inneholder
129 Kalorier,
14 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Cones med grillet kylling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Cones med grillet kylling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 128.87 | 769.85 | Kcal |
Protein | 6.22 | 37.16 | gram |
Karbohydrat | 13.62 | 81.36 | gram |
Kostfiber | 2.21 | 13.20 | gram |
Fett | 5.01 | 29.93 | gram |
Mettet fett | 1.60 | 9.56 | gram |
Salt | 0.27 | 1.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.70 | Kr 34.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 974 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
1. Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Pisk inn egget og tilsett sukker og salt. Bland sammen melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt i ca. 5 minutter før du tilsetter smøret i terninger. Elt videre til deigen henger godt sammen og slipper kantene.
2. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå et lunt sted i en times tid.
3. Del deigen i 10 emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones (klikk på Cones trinn for trinn for fremgangsmåte). Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.
4. Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
5. Skjær kyllingfiletene i biter og plasser på grillen. Skjær aubergine i skiver og paprika i strimler. Pensle med urtemarinade og plasser på grillen sammen med kyllingen. Stekes på direkte varme og snues ofte. Grønnsakene og kyllingen er ferdig stekt når de har fått en fin gyllen farge.
6. Fyll hver cone med et salatblad, kyllingfilet, aîoli og grillede grønnsaker. Serveres med ketchup som tilbehør.
Tips! Du kan fylle conesen med nesten hva du vil. Kombiner de smakene du liker best og prøv deg frem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31540)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Innlagt dato:2014-06-27
Oppdatert dato:2014-06-27
Lesere:
1873 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift