Fotograf:Rosemarie Rodriguez En spesiell filippinsk rett som har varianter i mange land. Her kan fyllet varieres i det uendelige. Prøv og gjerne med vanlig hvetedeig. Oppskriften her er original, men vi brukte faktisk en glutenfri deigvariant.
La gjær, sukker og lunkent vann stå i 10 minutter.
Bland i en annen bolle melk, salt, sukker og smeltet smør.
Disse 2 blandes så sammen og melet eltes inn til en jevn deig. Mengden mel kan variere. Kna godt og la det heve i en bolle tildekket for ca 1 drøy time eller til det er hevet bra.
Fyllet
Bland kjøtt, løk, sukker, soyasaus, salt og laurbærblad i en gryte. Ha i litt vann og kok opp. La det så koke til kjøttet er mørt. Tilsett vann etter hvert, men ikke for mye. Til slutt tyknes det med litt maizena. Kjøl ned fullstendig.
Kok 4 egg hardkokte Deles opp og kjøles ned.
Den hevede deigen tas opp og rulles ut til boller. Lag ett hull i dem og fordel fyllet i ca 20 boller med litt kokt egg over. Rull deigen rundt. Stekes på midterste rille i ca 15-20 minutter ved 185 grader. Pass på litt underveis. Vi har varmluftsovn og brukte kortere tid. Før steking kan evt bollene pensles med litt egg og melk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32259)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Philippines Innlagt dato:2016-01-10
Oppdatert dato:2016-01-10