Dessertkurver med sitronmousse inneholder
341 Kalorier,
33 g Karbo,
8 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Dessertkurver med sitronmousse har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dessertkurver med sitronmousse er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5382 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dessertkurver med sitronmousse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 340.65 | 839.60 | Kcal |
Protein | 8.16 | 20.11 | gram |
Karbohydrat | 32.96 | 81.24 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 4.26 | gram |
Fett | 19.19 | 47.30 | gram |
Mettet fett | 7.86 | 19.37 | gram |
Salt | 0.27 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.35 | Kr 10.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 986 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dessertkurve:
Rør smør og sukker godt sammen og rør eggene i. Rør melet i litt av gangen. Smør deigen ut i runde kaker, 10 cm. I diameter, på bakepapir lagt på bakeplaten og dryss nøtteskiver på. Bak dem ved 200° i 5-7 min. Ta kakene enkeltvis ut og form dem straks til kurver, idet de vendes over et omvendt glass – trykk dem lett mot glasset.
Sitronmousse:
Legg gelatinen i rikelig kald vann 10 min. Pisk eggeplommer og sukker godt sammen og pisk eggehvitene stive. Bland den revne sitronskall i eggemassen. Kryst gelatinen fri for vann og smelt den i lunken sitronsaft. La blandingen bli fingervarm, før den helles i eggemassen i en tynn stråle, mens der piskes. Vend de stivpiskede eggehviter i. Ha litt sitronmousse i hver kurv, dryss med litt reven sitronskall og legg sitronmelisse eller – verbana ved.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22121)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-31
Oppdatert dato:2006-05-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift