Pavlova til jul



Pavlova til jul oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Lag favoritten Pavlova året rundt! Topp den sprø marengsbunnen med deilig eggekrem og julens frukter krydret med vanilje og stjerneanis - og vipps du har en herlig kake å servere dine gjester på juleselskapet.

Oppskriften inneholder 134 Kalorier, 21 g Karbo, 3 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pavlova til jul er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2291 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner

Marengsbunn

4stkeggehvite
0,25tssalt
250grsukker
2ssmaisstivelse (maizena)
1tshvitvinseddik

Eggekrem:

4stkeggeplomme
3dlmelk
0,5dlsukker
1ssmaisstivelse (maizena)
3plate(r)gelatin
1,5dlkremfløte

Sukkerlake

1stkvaniljestang
0,5dlsukker
3dlvann
2stkstjerneanis
1stkhel kanel

Frukt og bær:

1stkklementin i tynne skiver
2stkfrisk fiken i båter
1stkpære i båter
125grbjørnebær
125grphysalis
1stkrød plomme
1dltranebær
0,5stkgranateple, frøene




Kalorier og næringsinnhold i Pavlova til jul med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier134.14353.94Kcal
Protein2.536.68gram
Karbohydrat21.4456.57gram
Kostfiber1.584.17gram
Fett3.9010.29gram
Mettet fett2.055.41gram
Salt0.140.38gram
Pris på oppskriftenKr 5.59Kr 14.75Kr .-
Hele oppskriften veier2 111 totalt264 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo63,93 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
5. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
8. Rens og skjær opp frukt. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp sukker og vann, ha i frø fra vaniljestang, selve vaniljestangen, stjerneanis og kanel. Når sukkeret har løst seg opp, trekk kjelen av platen, avkjøl noe og ha i frukt og bær. Sett til avkjøling.
9. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.
10. Anrett eggekremen på marengsbunnen rett før servering. Sil av laken og legg frukt og bær pent over eggekremen. Pynt eventuelt med mynte og ringle over litt honning om du ønsker.

Bruk den frukten du liker aller best. Er det noe du ikke får tak i erstatt det med mer av noe annet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34674)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Porsjonspavlova med vaniljekrem.Porsjonspavlova med vaniljekrem.
Denne retten har 168,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sabayonfromasj (zabaglionefromasj).Sabayonfromasj (zabaglionefromasj).
Denne retten har 222,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk Pavlova i langpanne.Klassisk Pavlova i langpanne.
Denne retten har 121,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snøegg med vaniljesaus og brente mandler.Snøegg med vaniljesaus og brente mandler.
Denne retten har 61,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sherrypudding 2.Sherrypudding 2.
Denne retten har 269,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova i langpanne.Pavlova i langpanne.
Denne retten har 134,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg med rom.Egg med rom.
Denne retten har 216,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med lemon curd.Pavlova med lemon curd.
Denne retten har 270,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggedosis til dessert.Eggedosis til dessert.
Denne retten har 197,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med mango og pasjonsfrukt.Pavlova med mango og pasjonsfrukt.
Denne retten har 176,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelskåler med eggekrem.Mandelskåler med eggekrem.
Denne retten har 321,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råkrem med frosne bær og kakekrønsj.Råkrem med frosne bær og kakekrønsj.
Denne retten har 270,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Créme Brûlée 4.Créme Brûlée 4.
Denne retten har 264,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 379,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggedosis 2.Eggedosis 2.
Denne retten har 197,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.