Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Mini pavlova med lune bjørnebær oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Mini pavlova med lune bjørnebær



Mini pavlova med lune bjørnebær oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Pavlova er en favoritt! Sprø marengs med en seig og god kjerne i små porsjoner, toppet med fløyelsmyk eggekrem og lune bjørnebær - altså; en perfekt dessert til festdagene i mai.

Oppskriften inneholder 176 Kalorier, 27 g Karbo, 4 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mini pavlova med lune bjørnebær er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Marengsbunner

4stkeggehvite
0,25tssalt
250grsukker , gjerne finkornet
2ssmaisstivelse (maizena)
1tshvitvinseddik

Eggekrem

4stkeggeplomme
3dlmelk
0,5dlsukker
1ssmaisstivelse (maizena)
3plate(r)gelatin
1,5dlkremfløte

Lune bjørnebær:

400grbjørnebær, 1 pakke
0,5dlsukker
1stkvaniljestang, frøene
1stkhel kanel
0,25stksitron, saften eventuelt




Kalorier og næringsinnhold i Mini pavlova med lune bjørnebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier176.14431.73Kcal
Protein3.508.58gram
Karbohydrat27.2066.67gram
Kostfiber1.834.49gram
Fett5.5213.53gram
Mettet fett2.977.28gram
Salt0.200.50gram
Pris på oppskriftenKr 6.59Kr 16.15Kr .-
Hele oppskriften veier1 471 totalt245 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.
5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
8. Smelt sukker i en liten kjele. Når sukkeret begynner å få farge, trekk kjelen av platen og hell i bjørnebær. Sett kjelen tilbake på platen med lav varme. Skrap ut frø av vaniljestangen og ha vaniljefrøene i kjelen sammen med kanelstang. La bærene trekke til karamellen er løst opp.
Obs! Ikke så mye at de går helt i stykker. Smak eventuelt til med litt mer sukker eller sitronsaft.
9. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene.
10. Topp med lune bjørnebær rett før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34671)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 874 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karamellpudding de luxe.Karamellpudding de luxe.
Denne retten har 199,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crema Catalana med smak av appelsin.Crema Catalana med smak av appelsin.
Denne retten har 136,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj til 6.Sitronfromasj til 6.
Denne retten har 233,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk Pavlova i langpanne.Klassisk Pavlova i langpanne.
Denne retten har 122,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème à la catalan.Crème à la catalan.
Denne retten har 178,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlovakrans.Pavlovakrans.
Denne retten har 199,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert sabayon med bær (zabaglione).Gratinert sabayon med bær (zabaglione).
Denne retten har 148,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minipavlova med lakris.Minipavlova med lakris.
Denne retten har 179,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råkrem med frosne bær og kakekrønsj.Råkrem med frosne bær og kakekrønsj.
Denne retten har 270,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Zabaglione til 4.Zabaglione til 4.
Denne retten har 267,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med lemon curd.Pavlova med lemon curd.
Denne retten har 270,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Proteinpudding med vanilje.Proteinpudding med vanilje.
Denne retten har 86,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sherrypudding 2.Sherrypudding 2.
Denne retten har 269,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 378,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg med rom.Egg med rom.
Denne retten har 216,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.