Mini pavlova med lune bjørnebær





Mini pavlova med lune bjørnebær oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Pavlova er en favoritt! Sprø marengs med en seig og god kjerne i små porsjoner, toppet med fløyelsmyk eggekrem og lune bjørnebær - altså; en perfekt dessert til festdagene i mai.

Oppskriften inneholder 177 Kalorier, 27 g Karbo, 4 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mini pavlova med lune bjørnebær er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Marengsbunner

4stkeggehvite
0,25tssalt
250grsukker , gjerne finkornet
2ssmaisstivelse (maizena)
1tshvitvinseddik

Eggekrem

4stkeggeplomme
3dlmelk
0,5dlsukker
1ssmaisstivelse (maizena)
3plate(r)gelatin
1,5dlkremfløte

Lune bjørnebær:

400grbjørnebær, 1 pakke
0,5dlsukker
1stkvaniljestang, frøene
1stkhel kanel
0,25stksitron, saften eventuelt


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Mini pavlova med lune bjørnebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier177.40434.82Kcal
Protein3.508.58gram
Karbohydrat27.2066.67gram
Kostfiber1.834.49gram
Fett5.6613.87gram
Mettet fett3.127.65gram
Salt0.210.51gram
Pris på oppskriftenKr 6.59Kr 16.15Kr .-
Hele oppskriften veier1 471 totalt245 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.
5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
8. Smelt sukker i en liten kjele. Når sukkeret begynner å få farge, trekk kjelen av platen og hell i bjørnebær. Sett kjelen tilbake på platen med lav varme. Skrap ut frø av vaniljestangen og ha vaniljefrøene i kjelen sammen med kanelstang. La bærene trekke til karamellen er løst opp.
Obs! Ikke så mye at de går helt i stykker. Smak eventuelt til med litt mer sukker eller sitronsaft.
9. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene.
10. Topp med lune bjørnebær rett før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34671)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 617 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pavlovakrans.Pavlovakrans.
Denne retten har 200,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggedosis til dessert.Eggedosis til dessert.
Denne retten har 196,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron-crème brûlée med mascarponekrem.Sitron-crème brûlée med mascarponekrem.
Denne retten har 246,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet sitronpai.Kremet sitronpai.
Denne retten har 313,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova i langpanne.Pavlova i langpanne.
Denne retten har 134,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes Suzette med suzettesaus.Crêpes Suzette med suzettesaus.
Denne retten har 163,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Zabaglione til 4.Zabaglione til 4.
Denne retten har 267,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sherrypudding 2.Sherrypudding 2.
Denne retten har 273,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med mango og pasjonsfrukt.Pavlova med mango og pasjonsfrukt.
Denne retten har 178,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ekte karamellpudding 2.Ekte karamellpudding 2.
Denne retten har 190,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg med rom.Egg med rom.
Denne retten har 219,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskefromasj.Påskefromasj.
Denne retten har 258,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 376,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med lemon curd.Pavlova med lemon curd.
Denne retten har 271,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj til 6.Sitronfromasj til 6.
Denne retten har 236,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.