Fotograf:
Matprat.no
Enkle kjøttkaker med grønnsakspuré inneholder
158 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Enkle kjøttkaker med grønnsakspuré har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Enkle kjøttkaker med grønnsakspuré er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12975 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Enkle kjøttkaker med grønnsakspuré!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 157.86 | 525.67 | Kcal |
Protein | 9.34 | 31.10 | gram |
Karbohydrat | 2.80 | 9.32 | gram |
Kostfiber | 1.10 | 3.66 | gram |
Fett | 11.90 | 39.63 | gram |
Mettet fett | 6.60 | 21.98 | gram |
Salt | 0.76 | 2.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.15 | Kr 17.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 666 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Få retter er vel så norsk som kjøttkaker, eller kanskje aller helst "Mors kjøttkaker", og nettopp derfor betraktes den av mange som er en av våre nasjonalretter. Til tross for dette vet nok få nordmenn hvordan man faktisk lager kjøttkaker våger vi å påstå. Her har du en enkel variant som du kan lage, uansett om du er mor eller far.
1. Bland kjøttkakemix og kjøttdeig godt. Bruk gjerne en foodprosessor. Tilsett melk i 2 til 3 omganger, og rør godt.
2. Form kjøttkakene med en skje som dyppes i kaldt vann. Rull kjøttkakene inn i hånden, omtrent så store som egg. Stek dem i smør eller margarin i en stekepanne på middels varme. Ta de ut av stekepannen når de er fint brunet på begge sider.
3. Lag saus fra pakke, og
la kjøttkakene trekke i den
i 45 minutter. Server med grønnsakspure.
Slik lager du grønnsakspure:
1. Hell grønnsaksblandingen i kokende vann, og la den trekke ca. 1 minutt.
2. Slå av vannet, og mos med en stavmixer eller et mosejern.
3. Tilsett smør og salt.
Kjøttkakemiks finnes i velassorterte forretninger. Den består av krydder og stivelse, og gjør det enda enklere å lage "mors beste".
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 21174)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-12-18
Oppdatert dato:2005-12-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift