Erter kjøtt og flesk - på tradisjonell måte inneholder
94 Kalorier,
6 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Erter kjøtt og flesk - på tradisjonell måte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Erter kjøtt og flesk - på tradisjonell måte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4414 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Erter kjøtt og flesk - på tradisjonell måte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 94.07 | 497.87 | Kcal |
Protein | 9.31 | 49.27 | gram |
Karbohydrat | 5.87 | 31.07 | gram |
Kostfiber | 1.42 | 7.52 | gram |
Fett | 3.39 | 17.94 | gram |
Mettet fett | 1.41 | 7.46 | gram |
Salt | 0.48 | 2.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.35 | Kr 28.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 176 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg ertene i bløt natten over.
Er kjøttet for salt, bør det vannes litt ut.
Sil bløtevannet fra ertene. Ha over i en kasserolle, tilsett nytt vann, kok opp og skum godt. Legg i saltet flesk og kjøtt. Stikk nellik i løken og legg løken hel i gryten med erter og kjøtt og tilsett tørket timian. Kok opp og la retten trekke i 1 - 1 1/2 time til kjøttet er mørt og ertene kokt.
Grønnsaker får trekke med de siste 15-20 min. Mens erter og kjøtt koker, rør sammen smør og mel. Ta opp kjøtt, løk og grønnsaker.
Rør smør og melblandingen inn i ertene og kok opp under omrøring. Ta nellik ut av løken, finhakk løken og ha den i gryten med erter. La alt småkoke i 6-8 min. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker.
Skjær flesk og kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med grønnsaker i skiver og erter. Server med kokte poteter eller raspeball, flatbrød og ev sennep.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 26562)
Kategori:
Gryterett
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2009-11-07
Oppdatert dato:2009-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift