Fotograf:
Knut Pettersen
En rett som tar litt tid, men er verd det. Oppskriften inneholder
188 Kalorier,
6 g Karbo,
9 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Filipinsk Tao Chicken er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4219 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Filipinsk Tao Chicken!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 187.95 | 935.84 | Kcal |
Protein | 8.73 | 43.47 | gram |
Karbohydrat | 6.42 | 31.97 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 3.59 | gram |
Fett | 13.99 | 69.66 | gram |
Mettet fett | 2.62 | 13.05 | gram |
Salt | 1.74 | 8.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.15 | Kr 40.58 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 992 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,66 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alt unntatt kyllingbitene i en stor bolle. Røren skal være tynn. Etter et minutt, vil det skumme opp litt og bli lett. Hell kyllingbitene i røren. Dekk den med plastfolie og sett i kjøleskapet til kjøling i minst 10 minutter (og opptil 1 time).
Steking:
Varm oljen til den nesten ryker (eller opp til den høyeste innstillingen på frityrkokeren). Slipp biter av den marinerte kyllingen i den varme oljen en om gangen. Gjør dette veldig forsiktig. Ikke for mange av gangen, siden den da ikke vil crispe seg. Du bør helst steke kyllingen i grupper.
Holde kyllingen varm i ovnen
Forvarm stekeovnen til dens laveste innstilling ca 80 C. Ta kyllingen fra frityrkoker når den er gjennomstekt og mørk gylden brun (ca 5-7 minutter). Hell av overflødig olje. Spre bitene på en ovnspanne dekket i papirhåndklær. Plasser kyllingen i ovnen for å holde den varm mens du steker resten ferdig og lager sausen.
Sausen:
Pisk maisena, soyasaus, sesamolje, riseddik, vann, ingefær, hvitløk, sterk saus, paprika og vann sammen i en bolle. Sett til side.
Karamelliser sukker til sausen
Varm (på høy varme) sukkeret og 2 ss vann i en stor, dyp stekepanne. Følg nøye med. Det vil boble etterhvert. Etter 7-10 minutter, vil den begynne å bli brun. Når sukkeret begynner å bli gyllen, hell i de andre piskede saus ingrediensene litt fort og fortsett å vispe til sausen er jevn. Klumper av sukker kan feste seg til vispen, men disse vil smelte av etter noen minutter.
Fortsett å vispe til sausen er jevn, gjennomsiktig og tykk.
Tilsett forsiktig stekt kylling til blandingen. Tilsett vårløk og sesamfrø. Vend om forsiktig slik at alt dekkes med saus. Serveres varm umiddelbart!
Kyllingen holder seg bare crispi en stund, men smaken er det fortsatt. Kan passe på en buffet også. Server med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 29377)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Fritert
Land:
Philippines
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2012-07-04
Oppdatert dato:2012-07-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift