Filipinsk Tao Chicken





Filipinsk Tao Chicken oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
En rett som tar litt tid, men er verd det.

Oppskriften inneholder 185 Kalorier, 6 g Karbo, 9 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Filipinsk Tao Chicken er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Kyllingen:

0,25kopp(er)hvetemel
0,25kopp(er)maisstivelse
2tsnatron
2tsbakepulver
0,25kopp(er)lys soyasaus
0,25kopp(er)vann
2ssvegetabilsk olje
3sssesamolje
900grskinn og benfritt kylling lår kjøtt i terninger
olje, til fritering

Sausen

4tsmaisena
0,3kopp(er)soyasaus
4tsristet sesamolje
0,3kopp(er)riseddik
0,3kopp(er)vann
5dlfinhakket, skrelt og revet frisk ingefær
6feddhvitløk, finhakket
1sssambal oelek, siracha eller annen sterk sausIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tspaprikapulver
0,3kopp(er)vann
Ca 0,75krmsukker (og 2 ss vann)
3stkgrønne løk (vårløk) i tynne skiver
2ssristede sesamfrø
90gr(frityrolje, mengden som tas opp av kjøttet og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Filipinsk Tao Chicken!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier185.12921.75Kcal
Protein8.7043.32gram
Karbohydrat6.4231.97gram
Kostfiber0.673.34gram
Fett13.7068.21gram
Mettet fett3.5317.58gram
Salt1.748.66gram
Pris på oppskriftenKr 8.15Kr 40.58Kroner
Hele oppskriften veier1 992 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland alt unntatt kyllingbitene i en stor bolle. Røren skal være tynn. Etter et minutt, vil det skumme opp litt og bli lett. Hell kyllingbitene i røren. Dekk den med plastfolie og sett i kjøleskapet til kjøling i minst 10 minutter (og opptil 1 time).

Steking:
Varm oljen til den nesten ryker (eller opp til den høyeste innstillingen på frityrkokeren). Slipp biter av den marinerte kyllingen i den varme oljen en om gangen. Gjør dette veldig forsiktig. Ikke for mange av gangen, siden den da ikke vil crispe seg. Du bør helst steke kyllingen i grupper.

Holde kyllingen varm i ovnen
Forvarm stekeovnen til dens laveste innstilling ca 80 C. Ta kyllingen fra frityrkoker når den er gjennomstekt og mørk gylden brun (ca 5-7 minutter). Hell av overflødig olje. Spre bitene på en ovnspanne dekket i papirhåndklær. Plasser kyllingen i ovnen for å holde den varm mens du steker resten ferdig og lager sausen.

Sausen:
Pisk maisena, soyasaus, sesamolje, riseddik, vann, ingefær, hvitløk, sterk saus, paprika og vann sammen i en bolle. Sett til side.

Karamelliser sukker til sausen
Varm (på høy varme) sukkeret og 2 ss vann i en stor, dyp stekepanne. Følg nøye med. Det vil boble etterhvert. Etter 7-10 minutter, vil den begynne å bli brun. Når sukkeret begynner å bli gyllen, hell i de andre piskede saus ingrediensene litt fort og fortsett å vispe til sausen er jevn. Klumper av sukker kan feste seg til vispen, men disse vil smelte av etter noen minutter.

Fortsett å vispe til sausen er jevn, gjennomsiktig og tykk.

Tilsett forsiktig stekt kylling til blandingen. Tilsett vårløk og sesamfrø. Vend om forsiktig slik at alt dekkes med saus. Serveres varm umiddelbart! Kyllingen holder seg bare crispi en stund, men smaken er det fortsatt. Kan passe på en buffet også. Server med ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 29377)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Fritert
Land: Philippines
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2012-07-04
Oppdatert dato:2012-07-04
Lesere: 2503 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Filipinsk Tao Chicken.Filipinsk Tao Chicken.
Denne retten har 185,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raske og gode vårruller med plommesaus.Raske og gode vårruller med plommesaus.
Denne retten har 125,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Friterte kyllingruller.Friterte kyllingruller.
Denne retten har 188,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk sesam kylling(sesame chicken).Kinesisk sesam kylling(sesame chicken).
Denne retten har 223,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tempurastekt kyllingfilet.Tempurastekt kyllingfilet.
Denne retten har 175,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.