Fotograf:Rosemarie Pettersen Dette er aktuell rett i disse dager, da den minner om Kylling Kiev, men med ost og skinke inni. Akkurat det med å brette kylling eller bruke lomme er en smakssak. Om en banker de flate og store blir kjøttet mykere, mens med lomme går det fortere.
Her bruker vi og vår nyhet, en airfryer. Den tar litt tid før en helt treffer med temperatur og tid, men man slipper all den olja ved vanlig frityr. Vår er en middels dyr Philips.
Kok potetene
Kok gulrøtter og asparges i litt vann med evt litt smør.
Kyllingen.
Del filetene i 2 på langs eller kutt en liten lomme.
Putt kyllingfiletene i folie og bank de flate med egnet verktøy.
Tas ut.
Legg ost og skinke inn og dekk over med den andre halvdelen av fileten, eller evt bare putt det inn i lomma om du ikke har delt helt gjennom.
Vendes i pisket egg og rulles/drysses med brødsmuler med salt og pepper.
Vi friterte så kyllingfiletene i en airfryer. Bare følg bruksanvisning, men ca 180 grader i 15- 20 minutter +-. Børstes med litt olje før steking.
Men disse kan og friteres i olje på vanlig måte, eller bakes i stekeovn.
Server som på bildet med evt bearnaisesaus, ferdig kyllingsaus eller smaksatt hvit saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 36293)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert Innlagt dato:2022-03-20
Oppdatert dato:2022-03-20