Fiskesuppe fra Caldeira inneholder
101 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Fiskesuppe fra Caldeira har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiskesuppe fra Caldeira er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fiskesuppe fra Caldeira!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 100.94 | 477.36 | Kcal |
Protein | 8.43 | 39.87 | gram |
Karbohydrat | 5.17 | 24.45 | gram |
Kostfiber | 1.08 | 5.11 | gram |
Fett | 4.41 | 20.86 | gram |
Mettet fett | 1.98 | 9.36 | gram |
Alkohol | 0.67 % | | | |
Salt | 0.29 | 1.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.07 | Kr 33.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 838 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,48 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Caldeira, de portugisiske fiskernes kraftige suppe, lages av visse grunnelementer: løk, hvitløk, tomater, paprika og selvfølgelig hvitvin. Ut over disse ufravikelige ingredienser er det imidlertid store variasjonsmuligheter.
Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.
Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.
Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper. Legg i fisken, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter. Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.
Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov. Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.
Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner. Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6546)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere:
3564 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift