Fiskesuppe fra Caldeira





Fiskesuppe fra Caldeira inneholder 101 Kalorier, 5 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Fiskesuppe fra Caldeira har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fiskesuppe fra Caldeira er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgforskjellige fileter av hvit fisk, delt i biter på 5 cm
havsalt til å drysse over
3ssolivenolje, pluss ekstra til steking av brød
2stkløk, hakket
2stkgrønne paprika, renset og hakket
4stktomater, uten kjerne, flådd og hakket
3feddhvitløk, finhakket
2dltørr hvitvin, pluss 1/2 dl hvis du damper sandskjellene for seg
nymalt pepper
1kgsandskjell, godt skrubbet
6skive(r)landbrød, uten skorpe
6sssmør, usaltet
bladpersille, hakket


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fiskesuppe fra Caldeira!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100.94477.36Kcal
Protein8.4339.87gram
Karbohydrat5.1724.45gram
Kostfiber1.085.11gram
Fett4.4120.86gram
Mettet fett1.989.36gram
Alkohol0.67 %
Salt0.291.36gram
Pris på oppskriftenKr 7.07Kr 33.44Kroner
Hele oppskriften veier2 838 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Caldeira, de portugisiske fiskernes kraftige suppe, lages av visse grunnelementer: løk, hvitløk, tomater, paprika og selvfølgelig hvitvin. Ut over disse ufravikelige ingredienser er det imidlertid store variasjonsmuligheter.

Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.

Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.

Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper. Legg i fisken, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter. Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.

Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov. Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.

Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner. Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6546)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere: 3207 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Italiensk fiskesuppe.Italiensk fiskesuppe.
Denne retten har 33,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel SFO fiskesuppe (fra SFO Larsgården Skole, Ålesund).Enkel SFO fiskesuppe (fra SFO Larsgården Skol.
Denne retten har 161,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel fiskesuppe med LobNobs.Enkel fiskesuppe med LobNobs.
Denne retten har 291,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjell.Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjel.
Denne retten har 79,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillabaisse  Julens beste fiskesuppe.Bouillabaisse Julens beste fiskesuppe.
Denne retten har 75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Caldo de Pescado.Caldo de Pescado.
Denne retten har 45,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvint fiskesuppe.Lettvint fiskesuppe.
Denne retten har 88,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.