Fotograf:
Kim Holthe
Frityrstekt klippfisk passer utmerket som kveldskos eller på tapasbordet. Inviter gode venner - og server disse deilige munnfullene sammen med salsa, aiolî eller en annen dipp. Oppskriften inneholder
555 Kalorier,
7 g Karbo,
15 g Protein og
52 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fritert klippfisk med dipp er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6084 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fritert klippfisk med dipp!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 555.10 | 3 950.90 | Kcal |
Protein | 15.26 | 108.61 | gram |
Karbohydrat | 6.51 | 46.33 | gram |
Kostfiber | 0.48 | 3.42 | gram |
Fett | 51.74 | 368.26 | gram |
Mettet fett | 6.50 | 46.26 | gram |
Alkohol | 0.20 % | | | |
Salt | 3.84 | 27.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.74 | Kr 40.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 847 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene til frityrrøre, unntatt eggehvitene.
La røren hvile ca 30 minutter i kjøleskap før stivpiskede eggehviter blandes i.
Skjær klippfisken i biter ca 2-3 cm.
Vend bitene først i hvetemel deretter i frityrrøren.
Stek dem i varm olje, 170 grader.
Legg dem over på kjøkkenpapir som trekker fett.
Serveres som snacks eller forrett sammen med en tomatsalsa eller chilisaus, sitronbåter og persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28919)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-25
Oppdatert dato:2013-03-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift