Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos. Oppskriften inneholder
232 Kalorier,
11 g Karbo,
28 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klippfiskboller med salsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5424 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klippfiskboller med salsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 232.13 | 579.27 | Kcal |
Protein | 27.75 | 69.25 | gram |
Karbohydrat | 10.70 | 26.70 | gram |
Kostfiber | 1.32 | 3.29 | gram |
Fett | 8.41 | 20.99 | gram |
Mettet fett | 1.01 | 2.52 | gram |
Salt | 7.00 | 17.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.26 | Kr 23.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 998 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,43 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig, slik at fibrene beholdes.
Del klippfisken i store stykker. Kok dem i så mye vann at det akkurat dekker. Kok i ca 10 minutter.
Flak fisken og riv muskelfibrene fra hverandre.
Mos de kokte potetene.
Bland revet fisk og most potet med finhakket løk, persille, og egget.
Dryss over potetmel og pepper og bland godt.
Form små boller, bolinhos, med to spiseskjeer, vend dem i griljermel og friter i rikelig med god varm olje.
Legg de ferdig stekte bollene på kjøkkenpapir som trekker fett.
Server bolinhos med en salsa etter ønske
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29035)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-25
Oppdatert dato:2013-03-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift