Fotograf:Synøve Dreyer Å tilberede blomkål på grillen gir en raffinert smak som er verd å prøve. Servert sammen med ertepuré med hvitløk kan det hende dette blir sommerens favoritt.
Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.
Forvell bukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. La dem renne av og tørke godt. Avkjøl. Dette kan gjøres i god tid i forveien. Du må ikke forvelle bukettene, men det forkorter grilltiden.
Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.
Ertepuré:
Ertene forvellet et par minutter i kokende vann.
Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.
Smak til med salt og pepper.
Server ertepureen til den grillede blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 32078)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Diett/allergi:
Vegetarmat Innlagt dato:2016-06-18
Oppdatert dato:2016-06-18
Lesere: 1599 totalt.