Fotograf:Rosemarie Pettersen Her har vi byttet ut den originale kyllingfileten på disse spydene med laks. Men er jo sausen som er det viktigste så forskjellige typer kjøtt og fisk kan brukes. Her en versjon fra rema.
Trinn 1
Yakitorisaus: Riv ingefær og bland med teriyakisaus i en stor bolle. Hell en halv desiliter av sausen over i en mindre bolle som du skal bruke til servering.
Trinn 2
Bland riseddik og hvitløk inn i den store bollen, og sesamolje og limesaft i den lille bollen.
Bruk den store bollen til å pensle fisk eller kjøtt før og under grillingen, og den lille bollen som saus du kan sette på bordet.
Trinn 3
Grillspyd: Ha sausen i en bolle, en dyp og stor tallerken eller et fat. Sett til side litt av sausen som du kan bruke til servering.
Trinn 4
Tre fisken/kjøttet på spyd. Del de største stykkene i to på langs. Det er tykkelsen på kjøttet som avgjør hvor lang tid det må grilles.
Legg grillspydene i sausen og vend rundt. La dem gjerne ligge slik mens du gjør i stand grillen. Når du griller fisk vær veldig forsiktig da de fort går i stykker.
Trinn 5
Tenn grillen, ikke bruk for mye kull – grillen skal ikke være altfor varm.
Trinn 6
Grill spydene. Vend dem ofte, og pensle med sausen underveis. Dette er med på å gi mer smak, samtidig som det kjøler ned overflaten på fisken/kjøttet. Det er om å gjøre å få en fin bruning, men uten at sukkeret i marinaden brenner seg. Bruk heller lang tid med flere ganger av og på grillen enn å risikere en bitter brentsmak.
Server med en salat ol.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rema 1000
(Intern: 35115)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2020-06-05
Oppdatert dato:2020-06-05