Fotograf:Sara Johannessen Norsk nykål er en av sommerens aller beste grønnsaker – sprø, smakfull og utrolig anvendelig, både rå, lettkokt og grillet. Grillet nykål med spennende dressing er nydelig som en selvstendig vegetarisk rett, men kålen passer også sammen med all slags grillet sommermat.
Oppskriften inneholder 77 Kalorier, 5 g Karbo, 1 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fjern om nødvendig de ytterste grove bladene av kålen og del den i åtte båter.
Pensle lett med olje og legg kålen på grillen. Grill den i 3-4 minutter på hver side, avhengig av størrelse på båtene og varmen på grillen. Den kan godt bli litt brent i kantene.
Fjern grove stilker fra urtene, men gjem litt mynte til pynt. Ha urtene i en hurtigmikser sammen med rødvinseddik, olivenolje og sriracha. Kjør mikseren til du har en jevn blanding. Hell den over i en skål og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer olje og/eller eddik.
Legg den grillede kålen på et fat og hell over dressingen. Pynt med mynte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 722 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34013)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16