Fotograf:Sara Johannessen Sommerens ferske nykål er sprø i konsistensen og mild på smak, og gjør seg godt på grillen. Sammen med varmrøkt fisk som får ligge og varme seg på grillen noen minutter, er dette en fantastisk sommermiddag.
Fjern de groveste bladene av kålen og del den i fire skiver (ca. 2 cm tykke).
Visp sammen sennep, sukker, rødvinseddik og olivenolje i en skål.
Legg kålskivene på grillen og pensle med dressingen. Vær forsiktig, oljen kan ta fyr.
Grill kålskivene til de har fått fine grillstriper på den ene siden. Snu dem forsiktig og grill videre til de begynner å bli myke, men fortsatt har litt «bitt». Pensle med dressingen.
Legg fisken på siden av grillen slik at den får litt varme. Den behøver ikke bli gjennomvarm.
Løft nykål og fisk over på tallerkener og pensle med mer dressing på kålen. Krydre lett med salt og pepper og server med timian og gresk yoghurt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36413)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2022-05-16
Oppdatert dato:2022-05-16