Fotograf:Frukt.no Prinsippet med å lage grønnsakspålegg er enkelt. Du trenger rå, bakte eller kokte grønnsaker, en proteinkilde som kikerter, bønner eller nøtter, litt olje og smaker som for eksempel hvitløk og sitron. Her er en pestovariant av brokkoli brukt som smørepålegg på brødskiven. Pynt med avokadoskiver og aromasopp.
Oppskriften inneholder 207 Kalorier, 2 g Karbo, 3 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Nøtter, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rist soppen først i en tørr, varm panne til den har tatt litt farge.
Stek soppen raskt videre med litt olje.
Ha på litt salt. Sett til side.
Brokkoli deles i biter (bruk stilken også) og skylles først i kokende vann. Deretter kaldt vann. Dette for å fjerne «råsmaken».
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse.
Spe med olje og smak til med sitron og salt og pepper.
Smør brødskiver med brokkolipesto.
Del avokado i skiver og legg på brødskivene.
Legg på skiver med sopp og dryss på ristede pinjekjerner.
Har du ikke pinjekjerner, så kan du bruke valnøttkjerner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35632)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pålegg Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2021-03-02
Oppdatert dato:2021-03-02