Grunnoppskrift grovt brød inneholder
218 Kalorier,
36 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Grunnoppskrift grovt brød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grunnoppskrift grovt brød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 23 lesere
Lesere:
37881 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift grovt brød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 218.05 | 6 633.08 | 110.55 | Kcal |
Protein | 7.12 | 216.59 | 3.61 | gram |
Karbohydrat | 35.54 | 1 081.13 | 18.02 | gram |
Kostfiber | 6.02 | 183.13 | 3.05 | gram |
Fett | 3.93 | 119.55 | 1.99 | gram |
Mettet fett | 0.55 | 16.73 | 0.28 | gram |
Salt | 0.55 | 16.74 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.10 | Kr 33.46 | Kr 0.56 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 042 totalt | 3 042 pr porsj | 51 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 60
skiver
Grunndeigen gir 3 store brød eller 35-40 rundstykker.
Oppskriftene kan varieres ved å tilsette krydderier,
urter, nøtter, melk eller andre ingredienser.
Bland alt tørt (mel, salt og gjær).
Tilsett vann og olje. Elt deigen smidig. Den skal
være så bløt som mulig, uten å klebe når du tar på den.
La deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Slå deigen sammen. Elt den til brød. Snitt toppen med kniv.
Sikt et tynt lag mel over. Hev til dobbel størrelse.
Du kan eventuelt lage rundstykker av samme deigen.
Stek ved 200 grader ca. 45 minutter for brød,
10-15 minutter for rundstykker. Avkjøl i 10 minutter på rist.
For en sprø og fin skorp, pensle brødet med litt vann og dryss
godt med mel på toppen før det settes i ovnen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Culinario
(Intern: 1819)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-30
Oppdatert dato:2002-09-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift