Fotograf:Regal Et hvitt matbrød med knasende sprø skorpe. Passer ypperlig som tilbehør til supper og salater, men passer også ypperlig til å spise med pålegg. Hvorfor ikke prøve en klassisk fransk baguette med brie og salami?
1. Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett salt, olje og ca 1 liter av hvetemelet.
2. Kna deigen godt. Den skal være smidig og slippe bakebollen.
3. Sett deigen til heving på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter.
4. Ha deigen på melet bord og kna den godt gjennom evt. med resten av melet.
5. Lag to ca 30 cm lange pølser og sett dem på smurte ovnsplater. Skjær snitt på toppen med en skarp kniv. Legg litt hvitløkssmør i snittene om du ønsker hvitløksbaguetter.
6. Sett brødene til heving til dobbel størrelse (ca 40 minutter)
7. Sett dem midt i ovnen ved 225 grader til de er lekkert gyllenbrune, ca 20-25 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 35463)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-11-05
Oppdatert dato:2020-11-05