Hvitløkpanert lammesadel inneholder
234 Kalorier,
3 g Karbo,
17 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Hvitløkpanert lammesadel har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvitløkpanert lammesadel er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10710 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvitløkpanert lammesadel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 233.92 | 1 008.08 | Kcal |
Protein | 17.43 | 75.11 | gram |
Karbohydrat | 3.38 | 14.57 | gram |
Kostfiber | 0.28 | 1.21 | gram |
Fett | 16.68 | 71.88 | gram |
Mettet fett | 7.48 | 32.24 | gram |
Salt | 0.26 | 1.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.54 | Kr 54.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 586 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 220 C. Fjern alt fett fra kjøttet. Sett hakkekniven i matmøllen, og slipp hvitløkfeddene ned gjennom mathullet mens makinen går. Feddene skal bli helt finhakket. Tilsett brødsmuler, timian eller rosmarinblader, dijon-sennep og litt svart pepper, og kjør til alt er godt blandet. Tilsett så olivenoljen, litt om gangen.
Gni blandingen over kjøttsiden og endene på sadelen slik at overflaten blir helt dekket.
Legg kjøttet i en lav ovnspanne, og stek i ca 25 minutter hvis du ønsker kjøttet rosa, eller 3-5 minutter lenger hvis du vil ha kjøttet medium stekt. Steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av sadelen skal vise 57-60 C for rosa og lett rosa.
Legg kjøttet på en skjærefjøl eller varmt serveringsfat. Med en skarp kniv skjærer du mellom bena på sadelen slik at du får pene koteletter. Server med nykokte, eventuelt stekte, poteter og pynt med frisk rosmarin.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10279)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift