Katalansk kylling (Pollo à la catalana) inneholder
137 Kalorier,
6 g Karbo,
11 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Katalansk kylling (Pollo à la catalana) har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Katalansk kylling (Pollo à la catalana) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
11539 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Katalansk kylling (Pollo à la catalana)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.74 | 671.48 | Kcal |
Protein | 11.32 | 55.59 | gram |
Karbohydrat | 5.76 | 28.29 | gram |
Kostfiber | 0.29 | 1.42 | gram |
Fett | 7.04 | 34.57 | gram |
Mettet fett | 1.72 | 8.45 | gram |
Alkohol | 0.64 % | | | |
Salt | 0.19 | 0.92 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.70 | Kr 32.90 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 946 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Parter kyllingen i åtte deler. Ta vare på både lever, krås og hjerte. Krydre kyllingkjøttet med salt og pepper, brun det i varm olivenolje og ta deretter stykkene opp.
Skrell løk og hvitløk, grovhakk den første og finhakk den siste og brun begge deler i gryten. Tilsett strimlet pepperfrukt der frøstokk og kjerner er fjernet, og la også den få farge.
Legg kyllingstykkene oppå og tilsett laurbærblad og hvitvin. Kjør innmaten gjennom en kjøttkvern eller mos den sammen med en hvitløkfedd og ha massen i gryten. La det stå og surre i ca 15 minutter.
Ta for deg safran-risen: Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte og tilsett litt salt, hvit pepper og safranen. Fres risgrynene i kryddersmøret, legg kyllingstykkene oppå risen og hell resten av grytens innhold over dem igjen. Tilsett 4 dl kokende vann og la retten surre videre i 15-18 minutter, slik at risen blir mør. Hvis risen ser ut til å bli for tørr, sper man litt etter litt med resten av vannet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6474)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift