Fotograf:
Kim Holthe
Kamskjell tar ikke lang tid å steke og passer til sterke smaker. I denne oppskriften er kamskjell krydret med korianderfrø og stekt i smør blandet med hvitløk og chili. Oppskriften inneholder
352 Kalorier,
8 g Karbo,
3 g Protein og
34 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2265 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 351.53 | 913.43 | Kcal |
Protein | 2.52 | 6.55 | gram |
Karbohydrat | 7.74 | 20.11 | gram |
Kostfiber | 1.84 | 4.78 | gram |
Fett | 34.09 | 88.58 | gram |
Mettet fett | 10.19 | 26.48 | gram |
Salt | 0.41 | 1.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.21 | Kr 16.14 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 039 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Lag rutemønster på ene siden med en skarp kniv så kamskjellmuskelen skal bli jevnt og fint stekt.
Potetpuré
Skrell søtpotet og skjær bort den bitre hinnen under skallet. Skjær i terninger og kok dem møre i litt vann. Hell alt over i et dørslag og la det renne godt av seg.
Smelt ca. en tredel av smøret i en kjele og tilsett finhakket hvitløk. Tilsett søtpoteten og mos jevn.
Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm til servering.
Korianderolje
Ha koriander i en hurtigmikser. Hell på olje i en stråle.
Kjør til en glatt jevn saus, ca. 2 minutter. Oljen kan oppbevares på tett flaske i kjøleskap opptil 3 uker.
Rist korianderfrø i tørr panne på sterk varme for å få fram mer smak. Knus i morter eller krydderkvern. Krydre kamskjellene med korianderfrø, salt og pepper.
Finhakk hvitløk og chili. Varm smør og litt olje i en panne, og tilsett hvitløk og chili når smøret er lysebrunt.
Stek kamskjellene gylne i ca. 30 sekunder på hver side, ikke lenger, da blir de seige. Øs smør over under stekingen.
Træ to kamskjell og en båt lime på hvert grillspyd.
Server grillspyd med litt korianderolje over og med søtpotetpuré ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander.
Tips:
Du kan også steke kamskjellene raskt over grillen på grillspydene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30255)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift