Fotograf:
Norges sjømatråd
Krydderstekte kamskjell inneholder
47 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Krydderstekte kamskjell har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krydderstekte kamskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5588 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krydderstekte kamskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 46.65 | 388.49 | Kcal |
Protein | 1.27 | 10.58 | gram |
Karbohydrat | 3.15 | 26.23 | gram |
Kostfiber | 1.30 | 10.83 | gram |
Fett | 2.93 | 24.40 | gram |
Mettet fett | 1.36 | 11.33 | gram |
Salt | 1.46 | 12.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.99 | Kr 33.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 331 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Åpne kamskjellene og rens dem, se under oppskrifter/generelle råd.
Både den hvite muskelen og rognen kan brukes. La kamskjellene ligge i kaldt vann i 15 minutter. Ta dem opp og tørk dem på kjøkkenpapir.
Del muskelen i to horisontalt, Behold rognen hel. Sett kjølig til det skal brukes. Skrell skorsonnerøttene og kutt dem i tre like biter.
Kok opp vann, melk og salt og kok røttene i 5 minutter. Hell av vannet og hold skorsonerroten varm. Smelt smør og sukker til lys karamell.
Tilsett saft fra sitron og kok litt inn. Tilsett chili og skorsonerrot, småkok til skorsonneroten er myk og dekket av sitron-karamellen.
Karamellisert endive
Kok opp vann og salt og legg i endive og kok ½ - 1 minutt. Legg endevien på rist eller klede for å renne av. Strø over sukker og stek endive gyllen i olje eller smør. Stek kamskjellene gyldne i smør eller olje. Ta opp skorsonneroten og kok inn sitronsirupen til tykk saus.
Anrett skorsonerrot, endive og stekte kamskjell på tallerken og fordel sitronsirupen over.Frisk koriander til pynt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23300)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-20
Oppdatert dato:2007-01-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift