Fotograf:Synøve Dreyer En salat med krabbe, blåskjell og melon passer utmerket til lunsj eller lett middag. Her er den servert med en hjemmelaget dressing og brød.
Oppskriften inneholder 116 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ta krabbekjøttet ut av skallet.
Kontroller at blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg.
Damp blåskjellene i tørr kasserolle under lokk på sterk varme i ca. 3 minutter, til de åpner seg.
Ta ut skjellmaten og avkjøl litt.
Del melonen i to, skrap ut frøene, skrell den og skjær fruktkjøttet i tynne båter eller skjær ut med et kulejern om du har.
Strimle hjertesalaten og legg på et serveringsfat med krabbekjøtt, blåskjell og melon over.
Dressing
Riv skall og press saften av lime.
Finhakk chili og skjær vårløk i tynne skiver.
Rør sammen limeskall, limesaft, chili, vårløk, majones, yoghurt, hakket persille og kajennepepper.
Server salaten med dressingen og brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32268)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2016-01-22
Oppdatert dato:2016-01-22