Fotograf:Synøve Dreyer Salat nicoise er en klassisk fransk salat som normalt lages med ansjos. I denne oppskriften har vi brukt kongekrabbe i stedet. Server med en hjemmelaget dressing.
Rens kongekrabbebein og del i mindre stykker.
Hardkok egg i ca. 9 minutter, avkjøl, skrell og del i to.
Forvell aspargesbønner i 2 minutter i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann og del i to.
Skjær salat i grove strimler, rødløk i tynne strimler, agurk i tynne skiver, tomat i båter og paprika i terninger.
Bland alt i en salatbolle, og ha i oliven og kapers.
Legg stykker av kongekrabbebein på toppen.
Dressing
Pisk sammen olivenolje, hvitvinseddik og dijonsennep.
Tilsett salt og pepper, og ha dressingen over salaten.
Server salaten med brød og sitronbåter ved siden av.
Tips: Du kan gjerne servere nystekte hvitløksbrød til denne salaten
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32523)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-09-02
Oppdatert dato:2016-09-02